Οι Nirvana μηνύουν τον σχεδιαστή μόδας Μαρκ Τζέικομπς
Φαίνεται ότι αυτό σκέφτηκαν και τα μέλη του συγκροτήματος Nirvana και αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του Μαρκ Τζέικομπς για τη χρήση του διάσημου χαμόγελου σε μπλουζάκια του σχεδιαστή
Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Φαίνεται ότι αυτό σκέφτηκαν και τα μέλη του συγκροτήματος Nirvana και αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του Μαρκ Τζέικομπς για τη χρήση του διάσημου χαμόγελου σε μπλουζάκια του σχεδιαστή.
Το μπλουζάκι γράφει επάνω «HEAVEN» αντί του ονόματος της μπάντας και τα μάτια «X» έχουν αντικατασταθεί με τα γράμματα «M» και «J». Το λογότυπο, το χρώμα και η γραμματοσειρά, ωστόσο, φαίνεται να είναι τα ίδια.
Το μπλουζάκι αποτελεί μέρος της συλλογής «Bootleg Redux Grunge», την οποία ο σχεδιαστής παρουσίασε αρχικά το 1993 για τον Πέρι Έλις όταν ήταν επικεφαλής για την γυναικεία συλλογή του Έλις.

Αλλά οι Nirvana θεωρούν ότι το λογότυπο smiley (χαμογελαστό πρόσωπο) είναι δικό τους καθώς το κυκλοφόρησαν έναν χρόνο νωρίτερα, το 1992. Όμως μόλις τώρα αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του Μαρκ Τζέικομπς για τα πνευματικά δικαιώματα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του TMZ.
Το λογότυπο σχεδιάστηκε από τον Κερτ Κομπέιν, ο οποίος πέθανε το 1994, και έγινε το συνώνυμο με τη μουσική της μπάντας και εμφανίζεται σχεδόν σε όλα τα προϊόντα της.
Μάλιστα ο Μαρκ Τζέικομπς κάνει αναφορά στο κομμάτι «Smells Like Teen Spirit» – ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια των Nirvana – στην περιγραφή του T-shirt.
- Airbnb: Ρεκόρ στις βραχυχρόνιες μισθώσεις παρά τα μέτρα
- Τα «It Girls» της Αναγέννησης στην Ιταλία: Πώς τρεις γυναίκες χρησιμοποίησαν τη μόδα για να αποκτήσουν δύναμη
- Ρίσκο ή trend: Είναι το «hot-take dating» η νέα τάση στο πρώτο ραντεβού;
- Μεγάλος Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας από την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 fm
- Ένας σύγχρονος Ντα Βίντσι – Η ζωή και το έργο της Άγκνες Ντένες μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη
- Αλκοτέστ: Σώζουν αλλά δεν αρκεί – Οι περισσότερες παραβάσεις μετά τον νέο ΚΟΚ
- Στεγαστική κρίση: Σε «πολιορκία» η χώρα – Μεταξύ ράλι τιμών και κυβερνητικής απάθειας
- Διέξοδος από τις καταθέσεις μηδενικού επιτοκίου – Τι σχεδιάζουν οι τράπεζες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 22.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/chris-leggat-2iOqib5eLE8-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442