Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Μπάρες λεμονιού

Μπάρες λεμονιού

Τέλεια ιδέα για σνακ, ειδικά για όσους αγαπούν τις γλυκόξινες γεύσεις.

Υλικά

2 αυγά

280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

80 γρ. ζάχαρη μαύρη

1/8 κ.γ. αλάτι

1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού (από 2-3 λεμόνια)

Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Λαδώστε ένα ταψί και απλώστε μια λαδόκολλα σε αυτό. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

2. Συνδυάστε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο. Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι και πιέστε καλά ώστε να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη βάση. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα.

3. Εντωμεταξύ, φτιάξτε την κρέμα λεμονιού: χτυπήστε με σύρμα σε ένα μπολ τα αυγά, τον χυμό λεμονιού και ρίξτε το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

4. Βγάλτε το ταψάκι από τον φούρνο, αφήστε το για 5′ να κρυώσει και στη συνέχεια ρίξτε από πάνω την κρέμα. Βάλτε πάλι το ταψάκι στον φούρνο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα και να πάρει λίγο χρώμα.

5. Βγάλτε το ταψάκι από τον φούρνο και αφήστε το γλυκό να κρυώσει. Έπειτα βγάλτε το γλυκό τραβώντας τις άκρες της λαδόκολλας και κόψτε σε μπάρες. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο