Ανακοινώνονται την Τρίτη οι νέες αντικειμενικές αξίες
Εντός της ημέρας θα γνωστοποιηθεί η υπουργική απόφαση που θα περιλαμβάνει τους πίνακες με τις νέες τιμές ζώνης που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε όλη τη χώρα
Η ώρα για την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών έφτασε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας θα γνωστοποιηθεί η υπουργική απόφαση που θα περιλαμβάνει τους πίνακες με τις νέες τιμές ζώνης που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε όλη τη χώρα ενώ θα ακολουθήσει η τροπολογία με τις αλλαγές για τον φετινό ΕΝΦΙΑ.
Ως εκ τούτου, πάνω από επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα μάθουν για το «λογαριασμό» που θα κληθούν να πληρώσουν.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με αυξημένο φόρο θα επιβαρυνθεί το 15% των ιδιοκτητών ακινήτων, κατηγορία στην οποία περιλαμβάνονται αποκαλούμενες «λαϊκές» συνοικίες της Αθήνας αλλά και τουριστικές περιοχές, κυρίως νησιά.
Για τα δύο τρίτα των ιδιοκτητών (67%) ο φόρος αναμένεται να μείνει αμετάβλητος ενώ το 18%, σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσακαλώτο, θα έχει μείωση φόρου.
- Γίνε μάστερ της ηρεμίας – Πώς να κρατήσεις το στρες υπό έλεγχο
- Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
- Μπλόκο σε πωλήσεις και ενοικιάσεις παλαιών κατοικιών
- Το μάθημα των Αζτέκων: Πώς η εξουσία του φόβου και του εξαναγκασμού οδηγεί στην κατάρρευση
- Μπορεί το σεξ να μας κάνει πιο ευτυχισμένους;
- Το παράδειγμα του Λύντον Τζόνσον στο Βιετνάμ μπορεί να ακολουθήσει ο Τραμπ στο Ιράν
- «The Moment»: Η Charli xcx απόλαυσε ιδιαιτέρως τη συνεργασία της με την Κάιλι Τζένερ
- Εθνικό Απολυτήριο: Ο οδικός χάρτης για διάλογο 9 μηνών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)





















![Ποια ελληνικά προϊόντα ξεχώρισαν στις διεθνείς αγορές [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/exagoges-696x464-315x220.jpg)







![Ακίνητα: Πώς το Μετρό εκτοξεύει τα… ενοίκια [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/akinita1-315x220.jpg)
























![H Λιβύη παρέδωσε ύποπτο για την επίθεση του 2012 σε προξενικό χώρο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/al-bakoush-libya-us-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442