Ρολό χοιρινού καρέ με γέμιση από πράσινο μήλο και μυρωδικά
Το καρέ είναι το κομμάτι από τα πλευρά του ζώου και μαγειρεύεται συνήθως στον φούρνο ολόκληρο, με κόκαλο ή χωρίς
YΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα)
150 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. φύλλα μαντζουράνας, ψιλοκομμένα
4 κλωνάρια θυμάρι, ολόκληρα
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
1 ολόκληρο χοιρινό καρέ, χωρίς το κόκαλο και με την πέτσα του (θα ζητήσουμε από τον κρεοπώλη να μας κάνει ακριβώς στη μέση από την πλευρά της σάρκας μια βαθιά τομή με το μαχαίρι του χωρίς να κόψει την πέτσα, δηλαδή να δημιουργηθεί μια μεγάλη τσέπη)
αλάτι, πιπέρι
1 ματσάκι αποξηραμένα κλωνάρια μάραθο (θα βρούμε σε καταστήματα με μπαχαρικά)
κλωστή ψησίματος (ζητάμε από τον κρεοπώλη αν έχει)
Eκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σέλερι, τις πιπεριές, το σκόρδο και το κουκουνάρι και σοτάρουμε για ακόμη 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη μαντζουράνα, το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη μέγιστη θερμοκρασία. Απλώνουμε το καρέ στον πάγκο της κουζίνας μας με την πέτσα προς τα κάτω. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας.
Γεμίζουμε τη σχισμή που μας έκανε ο κρεοπώλης με το μείγμα από τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά και τυλίγουμε το καρέ σφιχτά σε ρολό. Δένουμε προσεκτικά το ρολό με την κλωστή ψησίματος.
Αλατοπιπερώνουμε και εξωτερικά. Απλώνουμε τα κλωνάρια του μάραθου σε ένα ταψί και πάνω ακουμπάμε το ρολό. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά το χοιρινό, και ύστερα στους 160°C για περίπου 2 ώρες.
- Τραμπ – Νετανιάχου: Συναντώνται στο Μαρ-α-Λάγκο, στο επίκεντρο η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα
- Η σταθερότητα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η εγγύηση Σιμεόνε και ο θρύλος ‘Ομπλακ
- Υπό την πίεση των ΗΠΑ, το ακροδεξιό AfD θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
- Σέρρες: «Δεν τον είδε κανείς» – Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο πυροσβέστη
- Στο Σεν Τροπέ και δίπλα στη θάλασσα το τελευταίο αντίο στη Μπριζίτ Μπαρντό
- Η ενημέρωση ως φαστ φουντ – Το TikTok έγινε το κορυφαίο social για ειδήσεις μεταξύ νέων
- Χαμός στις ΗΠΑ με τον Λεμπρόν Τζέιμς
- Πολιτική θύελλα μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις για διεθνείς οργανισμούς – «Ποιος ασκεί εξωτερική πολιτική σε αυτή τη χώρα;»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442