Καταγγελία-σοκ από Μπλάτερ για στημένες κληρώσεις στα Κύπελλα Ευρώπης
«Ο Αρτέμιο Φράνκι έκανε στημένες κληρώσεις στα Κύπελλα Ευρώπης». Την καταγγελία-σοκ, που επιβεβαιώνει φήμες και υποψίες, που «σέρνονται» πολλά χρόνια στα ποδοσφαιρικά σαλόνια της Ευρώπης, έκανε ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ, που έχει αποκλειστεί για έξι χρόνια εξαιτίας συμμτοχής του στο μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς, μιλώντας στην εφημερίδα της Αργεντινής La Nacion, ενάντια στον Ιταλό πρώην επικεφαλή της UEFA.
«Ο Αρτέμιο Φράνκι έκανε στημένες κληρώσεις στα Κύπελλα Ευρώπης». Την καταγγελία-σοκ, που επιβεβαιώνει φήμες και υποψίες, που «σέρνονται» πολλά χρόνια στα ποδοσφαιρικά σαλόνια της Ευρώπης, έκανε ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ, που έχει αποκλειστεί για έξι χρόνια εξαιτίας συμμτοχής του στο μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς, μιλώντας στην εφημερίδα της Αργεντινής La Nacion, ενάντια στον Ιταλό πρώην επικεφαλή της UEFA.
Όλα έχουν σημείο αναφοράς την καχυποψία, ευρέως διαδεδομένη στην Αργεντινή, ότι οι σχέσεις μεταξύ Μπλάτερ και Γκόρντομπα, πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Αργεντινής, θα μπορούσε να έχει επηρεάσει, θετικά ή αρνητικά, τον όμιλο της Αργεντινής στη Βραζιλία στο Μουντιάλ 2014.
«Υπάρχει μόνο ένα άτομο που είχε αυτή τη δύναμη στην Ευρώπη: είναι ο Αρτέμιο Φράνκι, που το έκανε την κλήρωση των Κυπέλλων Ευρώπης,» είπε ο πρώην κορυφαίος παράγοντας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, χωρίς, ωστόσο, να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς.
«Εγώ, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978, δεν το έκανα. Πριν από δύο χρόνια, η κλήρωση ήταν καθαρή 100%. Εγώ ποτέ δεν άγγιξα τις μπάλες, όπως έχουν κάνει οι άλλοι. Και ξέρετε ότι μπορεί να συμβεί ανάλογα με την θερμοκρασία που έχουν,» πρόσθεσε ο Μπλάτερ, που στη συνέχεια, προσπαθήστε να εξηγήσει αυτή την τελευταία πτυχή.
«Είναι τεχνικά δυνατό. Στη FIFA δεν έχει συμβεί ποτέ, αλλά έχω ήμουνα μάρτυρας σε κληρώσεις, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο αυτό συνέβη. Είναι σαφές ότι μπορεί να συμβεί, αλλά ποτέ δεν έχει γίνει από εμένα». Και εκείνοι που ζητούν εξηγήσεις, πως μπορεί να γίνει αυτό , ο πρώην πρόεδρος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, απαντάει: «Βάζουμε τις μπάλες στο ψυγείο, τότε απλά αρκεί τις αγγίξει κάποιος για να καταλάβει ποια είναι κρύο και ποια ζεστή».
Ο Ιταλός Αρτέμιο Φράνκι γεννήθηκε στην Φλωρεντία το 1922 και πέθανε στη Σιένα το 1983. Ηταν πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας από το 1967-1976 και από το 1978-1980, πρόεδρος της UEFA από το 1973-1983 και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA από το 1974-1983.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Β. Σπανάκης: Πρώτη γραμμή οι Δήμοι για την πρόληψη πυρκαγιών–Ζητούμενο της ΚΕΔΕ η ουσιαστική ενίσχυση τους
- Ανεβαίνουν οι τιμές του πετρελαίου στη σκιά του πολέμου στο Ιράν
- Ουσιαστική πρόληψη του HPV έρχεται με ενεργή συμμετοχή στον εμβολιασμό
- Συνταγή: Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια
- Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα στη Βηρυτό – Το Ιράν έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν
- Αίθριος ο καιρός την Τρίτη με νέα άνοδο της θερμοκρασίας
- Αλάτι και κατάθλιψη: Μια περίεργη σχέση
- «Αυτός δεν είναι πόλεμος χωρίς τέλος» λέει ο Νετανιάχου για την επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442