«Ασημένια» η Ελλάδα με Γιαννιώτη, Φωκαϊδη και Αραούζου!
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα στο ομαδικό 5χλμ. της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, στο πλαίσιο του 32ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο. Οι Σπύρος Γιαννιώτης, Αντώνης Φωκαϊδης και Κέλυ Αραούζου τερμάτισαν σε 56 λεπτά και 5.5 δευτερόλεπτα, πίσω μόνο από την Ολλανδία, η οποία με τους «χρυσούς» στα 10χλμ.
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα στο ομαδικό 5χλμ. της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, στο πλαίσιο του 32ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο.
Οι Σπύρος Γιαννιώτης, Αντώνης Φωκαϊδης και Κέλυ Αραούζου τερμάτισαν σε 56 λεπτά και 5.5 δευτερόλεπτα, πίσω μόνο από την Ολλανδία, η οποία με τους «χρυσούς» στα 10χλμ.
Φέρι Βέερτμαν και Σάρον Φαν Ρούβεντααλ, καθώς και τον Μαρσέλ Σούτεν, πήρε τη νίκη με 55:47.8 και κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της στη διοργάνωση. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Γερμανία με τους Τόμας Λουρτς, Ρομπ Μούφελς και Ιζαμπέλε Χάρλε, οι οποίοι τερμάτισαν σε 56:14.8.
Να σημειωθεί ότι είναι το τρίτο συνεχές μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό για την Ελλάδα στο ομαδικό, μετά το χρυσό του 2010 στη λίμνη Μπάλατον (με την ίδια τριάδα) και το ασημένιο του 2012 στο Πιομπίνο (με Αραούζου, Αρνιακό και Καλαφάτη).
Σε ατομικό επίπεδο, το σημερινό είναι το πέμπτο ευρωπαϊκό μετάλλιο για τον Σπύρο Γιαννιώτη (δύο χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο στην ανοιχτή θάλασσα καθώς κι ένα χάλκινο στην πισίνα, από τη διοργάνωση του 2002, που είχε γίνει πάλι στο Βερολίνο) και επίσης το πέμπτο για την Αραούζου, η οποία έχει ένα χρυσό (με το ομαδικό το 2010) και τέσσερα ασημένια.
Παράλληλα, η χώρα μας έκανε… σεφτέ στα μετάλλια στη φετινή διοργάνωση και εξασφάλισε τουλάχιστον ότι δεν θα γυρίσει με… άδεια χέρια από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, κάτι που έχει να συμβεί από το 2000 στο Ελσίνκι.
Η ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Survivors - Ξαναγράφοντας το μύθο της θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 18:00, στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Στον αγώνα Κηφισιά-ΠΑΟΚ επιβεβαιώθηκε ότι οι ρέφερι δεν είναι έτοιμοι, παρά την άποψη του προέδρου της ΕΠΟ Μάκη Γκαγκάτση, την οποία ο Λανουά αντιμετωπίζει με εκκωφαντική σιωπή. Κατέρρευσε το αφήγημα
Η Κρίσταλ Πάλας νίκησε 3-1 με ανατροπή την Τότεναμ και την άφησε έναν πόντο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Καταδίκασε την ομάδα του με πέναλτι και αποβολή ο Φαν ντε Βεν.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας