Δύσκολες «μάχες» για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό σε Βαρκελώνη και Πόλη
Με πολλές αλλαγές, απουσίες και κίνητρα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, δίνουν σήμερα κρίσιμα ματς σε Βαρκελώνη και Κωνσταντινούπολη για τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς Σπανούλη και Πρίντεζη αντιμετωπίζουν την πρώτη Μπαρτσελόνα (22:00, ΔΤ), ενώ οι «πράσινοι» με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του «τριφυλλιού» παίζουν κόντρα στην Εφές (20:00, Novasports2) του Αγγέλου.
Με πολλές αλλαγές, απουσίες και κίνητρα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, δίνουν σήμερα κρίσιμα ματς σε Βαρκελώνη και Κωνσταντινούπολη για τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς Σπανούλη και Πρίντεζη αντιμετωπίζουν την πρώτη Μπαρτσελόνα (22:00, ΔΤ), ενώ οι «πράσινοι» με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του «τριφυλλιού» παίζουν κόντρα στην Εφές (20:00, Novasports2) του Αγγέλου.
Πονοκέφαλοι για Μπαρτζώκα
Οι δύο ελλείψεις του Ολυμπιακού καθιστούν τα πράγματα για τους παίκτες που θα αγωνιστούν εξαιρετικά δύσκολα. Ο Ολυμπιακός μετρά τρεις συνεχόμενες ήττες στη φάση των «16» και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκριση (4-5 το ρεκόρ του), ενώ αντιμετωπίζει την μοναδική ομάδα που παραμένει αήττητη στο Top 16.
Όσον αφορά στην Μπαρτσελόνα είναι αγκαλιά όχι απλά με την πρόκριση αλλά με την πρωτιά στον Ε’ όμιλο. Επιπλέον οι «μπλαουγκράνα» δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα που να τους δυσκολεύουν ενώ θα έχουν στην έδρα τους και την στήριξη των φιλάθλων τους.
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γκουερίνο Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Ρετζέπ Ανκαραλί (Τουρκία) και Νικολά Μαέστρ (Γαλλία).
Τεστ Αλβέρτη
O παίκτης-θρύλος των «πράσινων» καλείται να αποδείξει τις μπασκετικές του ικανότητες αυτή τη φορά από τον πόστο του προπονητή. Ο «Φράγκι» αντικατέστησε τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος «πλήρωσε» τις κακές εμφανίσεις του «τριφυλλιού» το τελευταίο διάστημα στην Ευρωλίγκα και έχοντας στο πλευρό του τους Σωτήρη Μανωλόπουλο (τον μοναδικό που απέμεινε από το προηγούμενο καθεστώς) και Δημήτρη Πρίφτη (που άφησε τον Κολοσσό) θα επιδιώξει την αγωνιστική αναγέννηση του «τριφυλλιού».
Ο νέος κόουτς, που δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Γκιστ και Κάρι, προσπάθησε στις λίγες ημέρες που είχε στη διάθεσή του να εμφυσήσει στοιχεία από τη δική του φιλοσοφία.
Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου, παρότι στην ουρά του Ε’ ομίλου, παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για πρόκριση στην επόμενη φάση και αυτό την καθιστά επικίνδυνο αντίπαλο.
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονζάλεθ (Ισπανία), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Έντι Βιατόρ (Γαλλία).
Αναλυτικά το πρόγραμμα και η βαθμολογία
Ε’ Όμιλος
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Ουνικάχα Μάλαγα 69-67
Λαμποράλ Κούτσα-Αρμάνι Μιλάνο 65-83
Εφές Αναντολού-Παναθηναϊκός (20:00)
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός (22:00)
Βαθμολογία Ε’ ομίλου (σε 9 αγωνιστικές)
Μπαρτσελόνα 9-0
Αρμάνι Μιλάνο 7-3*
Ουνικάχα Μάλαγα 5-5*
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 5-5*
Ολυμπιακός 4-5
Παναθηναϊκός 4-5
Εφές Αναντολού 2-7
Λαμποράλ Κούτσα 2-8*
*Φενερμπαχτσέ, Μάλαγα, Λαμποράλ και Αρμάνι σε 10 αγωνιστικές
ΣΤ’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παρτίζαν 84-52
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ζαλγκίρις Κάουνας 77-67
Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης 85-83
Λοκομοτίβ Κουμπάν-Γαλατασαράι (18:00)
Βαθμολογία ΣΤ’ ομίλου (σε 9 αγωνιστικές)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-1*
Ρεάλ Μαδρίτης 8-2*
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-3*
Μπάγερν Μονάχου 5-5*
Λοκομοτίβ Κουμπάν 4-5
Γαλατασαράι 3-6
Παρτίζαν 2-8*
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-9*
*Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπάγερν Μονάχου, Παρτίζαν και Ζαλγκίρις Κάουνας σε 10 αγωνιστικές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του έπειτα από μέρες αναζήτησης – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Ποιο ChatGPT, έρχεται το… ChatCR7: Τεράστια συμφωνία του Ρονάλντο με εταιρία τεχνητής νοημοσύνης (pics)
- Πούτιν, Τραμπ ή αδέσμευτος; – Ιδού το ερώτημα για Μόντι
- Κακοκαιρία Byron: Υδροστρόβιλος «σάρωσε» οικισμό στο Ηράκλειο Κρήτης
- H Meta εγκαταλείπει το metaverse – Απολύσεις καθώς το όραμα σβήνει
- Κιμ Κατράλ: Η 69χρονη Σαμάνθα του «Sex And The City» ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας για 4η φορά
- Γιασέρ Αμπού Σαμπάμπ: Νεκρός ο ηγέτης ένοπλης συμμορίας που υποστήριζε το Ισραήλ στη Γάζα
- Ο Λουίς Ενρίκε το έχει… πάει σε άλλο επίπεδο: Το «τρικ» με τον γιγαντιαίο πίνακα που «μπερδεύει» τον αντίπαλο (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442