Δύσκολες «μάχες» για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό σε Βαρκελώνη και Πόλη
Με πολλές αλλαγές, απουσίες και κίνητρα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, δίνουν σήμερα κρίσιμα ματς σε Βαρκελώνη και Κωνσταντινούπολη για τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς Σπανούλη και Πρίντεζη αντιμετωπίζουν την πρώτη Μπαρτσελόνα (22:00, ΔΤ), ενώ οι «πράσινοι» με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του «τριφυλλιού» παίζουν κόντρα στην Εφές (20:00, Novasports2) του Αγγέλου.
Με πολλές αλλαγές, απουσίες και κίνητρα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, δίνουν σήμερα κρίσιμα ματς σε Βαρκελώνη και Κωνσταντινούπολη για τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς Σπανούλη και Πρίντεζη αντιμετωπίζουν την πρώτη Μπαρτσελόνα (22:00, ΔΤ), ενώ οι «πράσινοι» με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του «τριφυλλιού» παίζουν κόντρα στην Εφές (20:00, Novasports2) του Αγγέλου.
Πονοκέφαλοι για Μπαρτζώκα
Οι δύο ελλείψεις του Ολυμπιακού καθιστούν τα πράγματα για τους παίκτες που θα αγωνιστούν εξαιρετικά δύσκολα. Ο Ολυμπιακός μετρά τρεις συνεχόμενες ήττες στη φάση των «16» και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκριση (4-5 το ρεκόρ του), ενώ αντιμετωπίζει την μοναδική ομάδα που παραμένει αήττητη στο Top 16.
Όσον αφορά στην Μπαρτσελόνα είναι αγκαλιά όχι απλά με την πρόκριση αλλά με την πρωτιά στον Ε’ όμιλο. Επιπλέον οι «μπλαουγκράνα» δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα που να τους δυσκολεύουν ενώ θα έχουν στην έδρα τους και την στήριξη των φιλάθλων τους.
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γκουερίνο Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Ρετζέπ Ανκαραλί (Τουρκία) και Νικολά Μαέστρ (Γαλλία).
Τεστ Αλβέρτη
O παίκτης-θρύλος των «πράσινων» καλείται να αποδείξει τις μπασκετικές του ικανότητες αυτή τη φορά από τον πόστο του προπονητή. Ο «Φράγκι» αντικατέστησε τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος «πλήρωσε» τις κακές εμφανίσεις του «τριφυλλιού» το τελευταίο διάστημα στην Ευρωλίγκα και έχοντας στο πλευρό του τους Σωτήρη Μανωλόπουλο (τον μοναδικό που απέμεινε από το προηγούμενο καθεστώς) και Δημήτρη Πρίφτη (που άφησε τον Κολοσσό) θα επιδιώξει την αγωνιστική αναγέννηση του «τριφυλλιού».
Ο νέος κόουτς, που δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Γκιστ και Κάρι, προσπάθησε στις λίγες ημέρες που είχε στη διάθεσή του να εμφυσήσει στοιχεία από τη δική του φιλοσοφία.
Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου, παρότι στην ουρά του Ε’ ομίλου, παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για πρόκριση στην επόμενη φάση και αυτό την καθιστά επικίνδυνο αντίπαλο.
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονζάλεθ (Ισπανία), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Έντι Βιατόρ (Γαλλία).
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.