Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Ο Πιστόριους συνήθιζε να οπλοφορεί», κατέθεσε η πρώην φίλη του

«Ο Πιστόριους συνήθιζε να οπλοφορεί», κατέθεσε η πρώην φίλη του

Για πέμπτη ημέρα συνεχίστηκε η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους με τις καταθέσεις ενός γείτονα και της πρώην φιλενάδας του. Αρχικά ο γείτονας και γιατρός στο επάγγελμα, Γιόχαν Στριπ, τόνισε πως τη νύχτα του φόνου της Ρίβα Στέενκαμπ άκουσε απανωτούς πυροβολισμούς και είδε έναν άνθρωπο να μετακινείται στο μπάνιο του σπιτιού. Επίσης, κατέθεσε η πρώην φίλη του Πιστόριους, Σαμάνθα Τέιλορ, η οποία επεσήμανε πως κάθε φορά που έβγαινε με τον Όσκαρ, αυτός συνήθιζε να έχει μαζί του ένα όπλο, ενώ συμπλήρωσε πως στο σπίτι το άφηνε πάντα δίπλα στο κρεβάτι μαζί με τα προσθετικά μέλη.

Για πέμπτη ημέρα συνεχίστηκε η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους με τις καταθέσεις ενός γείτονα και της πρώην φιλενάδας του. Αρχικά ο γείτονας και γιατρός στο επάγγελμα, Γιόχαν Στριπ, τόνισε πως τη νύχτα του φόνου της Ρίβα Στέενκαμπ άκουσε απανωτούς πυροβολισμούς και είδε έναν άνθρωπο να μετακινείται στο μπάνιο του σπιτιού.

Παράλληλα, ο Στριπ τόνισε ότι κατά την άφιξή του στο σπίτι του Πιστόριους συνάντησε έναν συντετριμμένο άνθρωπο, ο οποίος έκλαιγε με λυγμούς πάνω από το άψυχο σώμα της Ρίβα. Συγκεκριμένα είπε: «Ο Όσκαρ έκλαιγε όλη την ώρα. Προσευχόταν στο Θεό και έλεγε: ‘Σε παρακαλώ άφησε την να ζήσει, δεν πρέπει να πεθάνει’».

Επίσης, κατέθεσε η πρώην φίλη του Πιστόριους, Σαμάνθα Τέιλορ, η οποία επεσήμανε πως κάθε φορά που έβγαινε με τον Όσκαρ, αυτός συνήθιζε να έχει μαζί του ένα όπλο, ενώ συμπλήρωσε πως στο σπίτι το άφηνε πάντα δίπλα στο κρεβάτι μαζί με τα προσθετικά μέλη.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως στη συνέχεια της κατάθεσής της ανέφερε πως ο Πιστόριους το 2010 σε μια βόλτα με φίλους στον ποταμό Βάαλ της Νοτίου Αφρικής είχε πυροβολήσει από την ηλιοροφή αυτοκινήτου, ενώ στο ίδιο ταξίδι τους είχε σταματήσει η αστυνομία για υπερβολική ταχύτητα.

Ο 27χρονος εξακολουθεί να αρνείται όλες τις κατηγορίες, επισημαίνοντας πως ο λόγος που πυροβόλησε την Ρίβα ήταν επειδή νόμιζε πως ήταν ληστής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο