Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Αποφεύγοντας το «αβύθιστος», ο Τιτανικός ΙΙ φουλάρει τις μηχανές

Αποφεύγοντας το «αβύθιστος», ο Τιτανικός ΙΙ φουλάρει τις μηχανές

Τα σχέδιά της για την κατασκευή του «Τιτανικού ΙΙ» παρουσίασε η αυστραλιανή ναυτιλιακή εταιρεία Clive Palmer. Πρόκειται για αντίγραφο του θρυλικού υπερωκεάνιου, αν και οι κατασκευαστές θα αποφύγουν να του δώσουν τον χαρακτηρισμό «αβύθιστος». Δείτε φωτορεπορτάζ.

Τα σχέδιά της για την κατασκευή του «Τιτανικού ΙΙ» παρουσίασε η αυστραλιανή ναυτιλιακή εταιρεία Clive Palmer. Πρόκειται για αντίγραφο του θρυλικού υπερωκεάνιου, αν και οι κατασκευαστές θα αποφύγουν να του δώσουν τον χαρακτηρισμό «αβύθιστος».

Το πλοίο θα ξαναζωντανέψει το σχέδιο και τη διακόσμηση του μυθικού πρωτότυπου, με κάποιες τροποποιήσεις που απαιτούν οι σύγχρονοι κανόνες ασφαλείας, αλλά και σύγχρονες ανέσεις, όπως ο κλιματισμός.

Οι τρεις κατηγορίες θέσεων επιβατών, ωστόσο, δεν θα μπορούν να αναμιχθούν, όπως έγινε το 1912, δήλωσε υπεύθυνος της εταιρείας.

Όσο για το αν τον τρομάζει η μοίρα, ο ίδιος δήλωσε πως δεν είναι προληπτικός. Πρόσθεσε πως οτιδήποτε μπορεί να βυθιστεί, αν του ανοίξεις μια τρύπα.

Η εταιρεία φιλοδοξεί το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού ΙΙ να πραγματοποιηθεί το 2016.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο