Πρώτες στην προκριματική τους σειρά Τσιάβου/Γιατζίδου
Εξαιρετικό ξεκίνημα έκανε το ελληνικό δίδυμο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου με χρόνο 7:03:66 τερμάτισαν πρώτες στην προκριματική τους σειρά και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά, θα διεξαχθούν την Πέμπτη, 2 Αυγούστου.
Εξαιρετικό ξεκίνημα έκανε το ελληνικό δίδυμο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου με χρόνο 7:03:66 τερμάτισαν πρώτες στην προκριματική τους σειρά και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά, θα διεξαχθούν την Πέμπτη, 2 Αυγούστου.
Το ελληνικό πλήρωμα και μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για ένα μετάλλιο ήταν πρώτο από την αρχή, ξέφυγε με μεγάλη απόσταση από τις αντιπάλους και πέρασε το φίνις με χαρακτηριστική άνεση και επίδοση 7:03.66.
«Είναι καλό που δεν έχουμε άλλη μία κούρσα την Τρίτη. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν υπάρχουν φαβορί. Γίνεται μία ανακατάταξη πληρωμάτων. Διαπιστώνουμε ότι κάποια πληρώματα που θεωρούσαμε πως ήταν πιο πίσω από κάποια άλλα παρουσιάζονται πιο δυνατά. Στόχος είναι να περάσουμε στον τελικό. Από εκεί και πέρα όλα θα πάνε καλά», δήλωσε η Αλεξάνδρα Τσιάβου.
Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου με τη σειρά της είπε: «Ήταν μία αναγνωριστική κούρσα για μένα. Θέλαμε να δοκιμάσουμε τη βάρκα μας. Κάναμε ένα καλό βήμα, κοιτάμε το επόμενο με προσοχή. Όλοι οι αντίπαλοι είναι υπολογίσιμοι εδώ που έχουμε φτάσει. Τα πάντα παίζονται στις λεπτομέρειες. Ελπίζουμε να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση».
Απευθείας πρόκριση εξασφάλισαν και οι δεύτερες στην ίδια προκριματική σειρά, Μπρόουνεν Ουότσον, Χάνα Έβρι-Χολ από την Αυστραλία με 7:05.30. Ο τελικός του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο, 4 Αυγούστου.
Συνολικά έξι πληρώματα εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, μέσω των τριών προκριματικών σειρών. Ως πρώτες της 2ης προκριματικής σειράς, οι Γιαζιτζίδου/Τσιάβου έκαναν το πρώτο βήμα στην προσπάθεια ν’ ανέβουν στο βάθρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οι δύο αθλήτριες αγωνίζονται στα ημιτελικά την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Αυγούστου με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου, 4 Αυγούστου.
Οι αντίπαλοι του ελληνικού διδύμου
Στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, αγώνες που θα διεξαχθούν την Πέμπτη (2/8) εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση οι:
1η Προκριματική Σειρά
ΧΩΡΑ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΗ
Μεγάλη Βρετανία (Χόσκινγκ, Κόουπλαντ) 6:56.97
Δανία (Τόμσεν, Ρασμούσεν) 6:59.94
2η Προκριματική Σειρά
ΧΩΡΑ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΗ
ΕΛΛΑΔΑ (Γιαζιτζίδου, Τσιάβου) 7:03.66
Αυστραλία (Ουάτσον, Έβερι-Χολ) 7:05.30
3η Προκριματική Σειρά
ΧΩΡΑ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΗ
Κίνα (Ξο, Χουάνγκ) 7:15.57
Γερμανία (Μούλερ/Νόσκε) 7:19.24
Αγώνα ρεπεσάζ (Τρίτη, 31 Ιουλίου) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών θα δώσουν τα εξής πληρώματα:
Από 1η Προκριματική Σειρά
ΧΩΡΑ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΗ
Νέα Ζηλανδία (Άϊλινγκ, Έντουαρντ) 7:02.78
Κούβα (Βελάσκες, Ντομίνγκες) 7:12.99
Αργεντινή (Ρόνερ, Κράλιεβ) 7:33.37
Αίγυπτος (Μοχάμεντ, Ρασέντ) 7:45.23
Από 2η Προκριματική Σειρά
ΧΩΡΑ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΗ
ΗΠΑ (Χέντρστρομ, Νάιτσολς) 7:08.46
Ολλανδία (Ζίγκμοντ/Χεντ) 7:10.49
Καναδάς (Τζένεριτς/Όμπι) 7:10.89
Βραζιλία (ντε Ασίς Λουάνα/Μπελτραμε) 7:34.37
Από 3η Προκριματική Σειρά
ΧΩΡΑ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΗ
Ιαπωνία (Φουκουμότο, Ιβαμότο) 7:30.29
Βόρεια Κορέα (Kιμ Μ., Κιμ Σ.) 7:31.98
Βιετνάμ (Παμ Τι Χάι, Παμ Τι Τάο) 7:50.06
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Το σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Κρήτη: 586 άνθρωποι πέθαναν σε τροχαία από το 2015 – 2025
- Η Marca ξεχώρισε τον Κωνσταντέλια: «Άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ»
- Ψηφιακό πελατολόγιο: Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ γάμοι, βαπτίσεις και άλλες δεξιώσεις για εντοπισμό φοροδιαφυγής
- Eξαφάνιση Λόρας: Μυστήριο με 18χρονη φίλη της που μένει στου Ζωγράφου – Τι ερευνούν οι Αρχές
- Σενάρια από την Ισπανία για Παναθηναϊκό και Ομπστ
- «Ακαδημαϊκές Ομιλίες» – Νέο βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου για Κράτος Δικαίου και λειτουργία της Δημοκρατίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442