Η ταινία «Μέσα στην ομίχλη» απέσπασε το βραβείο FIPRESCI στις Κάννες
Στην ταινία Μέσα στην ομίχλη του Σεργκέι Λοζνίτσα, γύρω από το δράμα ενός Ρώσου παρτιζάνου, που προσπαθεί, στην περίοδο του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, να κρατήσει στην αξιοπρέπεια του, απένειμε το βραβείο καλύτερης ταινίας του Διαγωνιστικού τμήματος η Επιτροπή των κριτικών της FIPRESCI (Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου).
Στην ταινία Μέσα στην ομίχλη του Σεργκέι Λοζνίτσα, γύρω από το δράμα ενός Ρώσου παρτιζάνου, που προσπαθεί, στην περίοδο του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, να κρατήσει στην αξιοπρέπεια του, απένειμε το βραβείο καλύτερης ταινίας του Διαγωνιστικού τμήματος η Επιτροπή των κριτικών της FIPRESCI (Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου) στο πλαίσιο του 65ου Φεστιβάλ των Καννών.
Τα επίσημα βραβεία του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών θα απονεμηθούν το βράδυ της Κυριακής. Διαβάστε τις προβλέψεις του in.gr για τον Χρυσό Φοίνικα.
Το βραβείο καλύτερης ταινίας της Ομοσπονδίας Κριτικών για την καλύτερη ταινία στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» του 65ου Φεστιβάλ των Καννών απονεμήθηκε στην ταινία Ζώα του Άγριου Νότου του Μπεν Ζεϊτλιν, ενώ το βραβείο καλύτερης ταινίας στα παράλληλα τμήματα του φεστιβάλ (Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών και Εβδομάδα της Κριτικής) κέρδισε η ταινία Κρατήσου του Ρασίντ Τζαϊντανί,προβλήθηκε στο τμήμα «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών».
Η ταινία Το κυνήγι του Σουηδού Τόμας Βίντερμπεργκ κέρδισε το Οικουμενικό βραβείο καλύτερης ταινίας που απομένουν Προτεστάντες και Καθολικοί κριτικοί. Ειδική μνεία από την ίδια επιτροπή Κριτικών δόθηκε στην ταινία Ζώα του Άγριου Νότου.
Τέλος, η κριτική επιτροπή του τμήματος «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών», με πρόεδρο τον Βραζιλιάνο σκηνοθέτη Κάρλος Ντιέγκες, απένειμε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο No του Χιλιανού σκηνοθέτη Πάμπλο Λαρίαν, ταινία που καταπιάνεται με το δημοψήφισμα που οδήγησε στην πτώση του δικτάτορα Πινοτσέτ, με τον Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ στο ρόλο ενός ανθρώπου που αγωνίζεται να πείσει τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν τον Πινοσέτ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μήπως ο Τραμπ είναι… ανισόρροπος; – Μια αναδρομή στην ασυνήθιστη συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου το 2025
- Συνάντηση με έναν ασυνόδευτο ή αδέσποτο σκύλο – Πώς πρέπει να κινηθούμε
- Γιατί ένα ξέσπασμα βωμολοχίας μπορεί να σας κάνει καλό
- Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Λάππα – Ένας νεκρός και δύο ακόμη σοβαρά τραυματίες
- Κρασί επιδορπίου: Η επιστροφή του στο τραπέζι – Η νέα μόδα
- ESPN Brazil: «Ο Τετέ ανακοινώνεται τις επόμενες ώρες στην Γκρέμιο»
- Ροδόπη: Νεκρό 7χρονο αγοράκι μετά από φωτιά στο σπίτι του – Στο νοσοκομείο και ο αδερφός του
- Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι δηλώνει ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Τραμπ στο άμεσο μέλλον
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442