«Μας έλειψε η ηρεμία» είπε ο Κούπερ, ικανοποιημένος από την εμφάνιση ο Βλάχος
Το αποτέλεσμα διατήρησε την ευφορία που υπάρχει στον Άρη έπειτα από τη σπουδαία νίκη στη Μαδρίτη, αλλά η εμφάνιση δεν ικανοποίησε τον Έκτορ Κούπερ. Ο Αργεντίνος προπονητής παραδέχθηκε επίσης ότι δεν υπολογίζει πλέον τον Τόνι Κάλβο, ενώ το Βαγγέλης Βλάχος ξεκαθάρισε τη θέση του.
Το αποτέλεσμα διατήρησε την ευφορία που υπάρχει στον Άρη έπειτα από τη σπουδαία νίκη στη Μαδρίτη, αλλά η εμφάνιση δεν ικανοποίησε τον Έκτορ Κούπερ. Ο Αργεντίνος προπονητής παραδέχθηκε επίσης ότι δεν υπολογίζει πλέον τον Τόνι Κάλβο, ενώ το Βαγγέλης Βλάχος ξεκαθάρισε τη θέση του.
«Το πρώτο που θα πω είναι ότι δυσκολευόμαστε πάρα πολύ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σήμερα οι παίκτες μου έκαναν μια μεγάλη αυτοθυσία και από αυτή την άποψη δεν έχω παράπονο από τους παίκτες.
»Σίγουρα όμως στη διάρκεια που είχαμε τη κυκλοφορία της μπάλας, κάναμε πολλά αβίαστα λάθη. Αυτό φάνηκε από το πώς εκδηλώσαμε κάποιες αντεπιθέσεις και όσο περνούσαν τα λεπτά υποφέραμε περισσότερο, γιατί το αποτέλεσμα ήταν ρευστό.
»Αυτό το οποίο κάνουμε τώρα τελευταία είναι ότι χάνουμε την ηρεμία μας, ώστε να παίξει καλύτερα τη μπάλα, να δημιουργήσει και να τελειώσει ευκαιρίες. Μας έλειψε λοιπόν η ηρεμία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στη κυκλοφορία της μπάλας και όταν σε ένα παιχνίδι το αποτέλεσμα είναι τόσο ρευστό, αυτό σου δημιουργεί μια ανασφάλεια.
»Γνωρίζαμε ότι μετά από ένα τόσο εξαντλητικό παιχνίδι όπως αυτό της Μαδρίτης, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα σήμερα. Γιατί η κόπωση της ομάδας είναι μεγάλη, σε αντίθεση με τον αντίπαλο που είχε μια εβδομάδα να προετοιμαστεί. Εμείς μέχρι και χθες ήμασταν στους ρυθμούς του ευρωπαϊκού αγώνα.
»Οι παίκτες μου πάντως έτρεξαν πάρα πολύ, αλλά επαναλαμβάνω ότι χάναμε εύκολες πάσες. Συνήθως οι παίκτες μου δεν κάνουν τέτοια λάθη. Ελπίζω να βελτιωθούμε, ότι θα περάσει αυτή η καταιγίδα και θα πάρουμε τα αποτελέσματα.
»Βέβαια, αυτό που μετράει είναι η νίκη, αλλά για μένα έχει ενδιαφέρον και το πώς φθάνεις στη νίκη. Μπορεί να κάνεις ένα καλό παιχνίδι και να μην πάρεις κάτι, πράγμα που δεν σε βοηθάει. Πρέπει να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας, γιατί έχει πέσει το επίπεδό μας», είπε αρχικά ο Εκτορ Κούπερ.
Σε ερώτηση σχετική με τις απουσίες και τις λιγοστές επιλογές που έχει (πλέον), απάντησε ότι «για αυτό χρησιμοποίησα τη λέξη καταιγίδα, γιατί συνεχώς χάνουμε παίκτες, όπως στη τελευταία προπόνηση πριν το σημερινό παιχνίδι. Το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν τραυματισμοί που θα αργήσουν να επιστρέψουν οι παίκτες και θα έλεγα ότι είμαστε πλέον στα ίσα μας, με την έννοια ότι δεν μπορεί να μας λείψει κανείς πλέον.
»Ελπίζω όμως ότι θα βγει και ο ήλιος». Όταν ρωτήθηκε για το αν υπολογίζει τον Τόνι Κάλβο ήταν απόλυτος. «Όχι», είπε για να ερωτηθεί πότε θα ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα. «Αυτή την εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει», ήταν η απάντησή του. Βλάχος: Χαρούμενος για την εμφάνιση Ο Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε ικανοποιημένος από την αγωνιστική παρουσία της ομάδας του. «Αξίζουν συγχαρητήρια στον Άρη για την σπουδαία εμφάνιση και νίκη στην Μαδρίτη και στον κύριο Κούπερ προσωπικά. Του εύχομαι πραγματικά να πετύχει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
»Εμείς θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την κούραση του Άρη, κλείσαμε πολύ καλά τους χώρους στο κέντρο σε ένα παιχνίδι που δεν έγιναν πολλές φάσεις κι εμείς είχαμε τις περισσότερες.
»Ο Άρης κέρδισε λόγω της ποιότητας κάποιων παικτών του και σκόραρε από μια στημένη φάση. Δεν είμαι χαρούμενος που χάσαμε, αλλά είμαστε χαρούμενος για την εμφάνιση της ομάδας μου που θεωρώ ότι έπαιξε καλά και ήταν καλύτερη.
»Σε ένα ακόμη παιχνίδι εκτός έδρας παίξαμε καλά, παρά τις δεδομένες αδυναμίες που έχουμε», είπε αρχικά ο Βαγγέλης Βλάχος ο οποίος ρωτήθηκε για τις κατά καιρούς καυστικές δηλώσεις του, αλλά και την αμφισβήτηση που υπάρχει στο πρόσωπό του.
«Σε όλη μου τη ζωή ήμουν άνθρωπος χαμηλών τόνων, όπου κι αν έφθανα. Αυτό ακολουθώ και ως προπονητής. Ποτέ δεν θα κάνω κάτι παραπάνω από αυτό που νομίζω ότι είναι σωστό. Λέω την αλήθεια, η οποία είναι πικρή και σκοτώνει κυρίως σε έναν χώρο που πρέπει να ελίσσεσαι.
»Δεν θα αλλάξω όμως στα 48 μου. Θα λέω πάντα αυτά που πιστεύω», είπε και ρωτήθηκε για το επιθετικό πρόβλημα. «Πράγματι υπάρχει, όπως και στην δημιουργία αντιμετωπίζουμε πρόβλημα. Φτάσαμε στο σημείο να βασιζόμαστε σε ένα παιδί 17 ετών, γιατί απέτυχαν όλες οι άλλες επιλογές μας».