Με Σεϊταρίδη η αρχή της Εθνικής κόντρα στην Γεωργία
Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης φαίνεται πως κερδίζει τη μάχη από τον Λουκά Βύντρα για το δεξί άκρο της άμυνας και συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να πάρει φανέλα βασικού κόντρα στην Γεωργία την Παρασκευή (21:45, Mega).
Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης φαίνεται πως κερδίζει τη μάχη από τον Λουκά Βύντρα για το δεξί άκρο της άμυνας και συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να πάρει φανέλα βασικού κόντρα στην Γεωργία την Παρασκευή (21:45, Mega).
Η Ελλάδα υποδέχεται στην πρεμιέρα των προκριματικών για το Euro 2012 την Γεωργία στο Καραϊσκάκη και ο Φερνάντο Σάντος, που θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της γαλανόλευκης, έχει καταλήξει στους παίκτες που θα αποτελέσουν το αρχικό σχήμα.
Ουσιαστικά οι δέκα από τις έντεκα θέσεις είχαν «κλειδώσει» από την Τετάρτη και ερωτηματικό αποτελούσε μόνο αυτή του δεξιού μπακ. Σεϊταρίδης και Βύντρα ήταν οι δύο υποψήφιοι, με τον Πορτογάλο να χρησιμοποιεί τον Γιούρκα με τους βασικούς στο διπλό της Πέμπτης και οι ενδείξεις δείχνουν πως έχει το προβάδισμα.
Η προετοιμασία της Εθνικής για το παιχνίδι ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και σύμφωνα με όσα έχει δείξει ο Σάντος η γαλανόλευκη θα παραταχθεί με σχηματισμό 4-4-2 και ρόμβο στο κέντρο. ο Σηφάκης θα υπερασπιστεί την ελληνική εστία, αριστερά θα είναι ο Σπυρόπουλος και στο κέντρο της άμυνας οι Παπασταθόπουλος και Αβραάμ Παπαδόπουλος.
Ο Κατσουράνης θα είναι ο αμυντικός χαφ, δεξιά και λίγο μπροστά του θα αγωνιστεί ο Τοροσίδης, αριστερά ο Καραγκούνης και στην κορυφή του ρόμβου ο Σαμαράς. Γκέκας και Σαλπιγγίδης θα αποτελέσουν το δίδυμο της επίθεσης.
Για ακόμα μία φορά ο Σάντος προσπάθησε να περάσει στους διεθνείς πως δεν χρειάζεται να βιάζονται για να έρθει το γρήγορο γκολ. «Υπομονή και ψυχραιμία» ζητούσε συνεχώς ο Πορτογάλος τεχνικός που θέλει το επίσημο ντεμπούτο του να είναι ανάλογο με το ανεπίσημο, όταν η Εθνική μας επικράτησε εκτός έδρας της Σερβίας.
Αναμένεται μικρή προσέλευση…
Στο μεταξύ, για άλλη μια μέρα η κίνηση των εισιτηρίων για το παιχνίδι του «Καραϊσκάκης» ήταν πολύ μικρή, γεγονός που μεταφράζεται ενδεχομένως και σε… μονοψήφιο θεατών. Πάντως, από την ΕΠΟ εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι στο γήπεδο θα βρίσκονται τουλάχιστον 10.000 φίλαθλοι. Επίσης, με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία ενημέρωσε τους φιλάθλους για τον τρόπο εισόδου, επισημαίνοντας ότι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες, μεταλλικά αντικείμενα και πανό με υβριστικό ή ξενόγλωσσο περιεχόμενο.
Η προϊστορία
Η αναμέτρηση της Παρασκευής είναι η 6η μεταξύ της Ελλάδας και της Γεωργίας και σύμφωνα με την προϊστορία η ελληνική ομάδα είναι αήττητη, αφού έχει σημειώσει μόνο νίκες στα πέντε προηγούμενα ματς.
Η τελευταία συνάντηση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γεωργίας στην τεχνική ηγεσία του οποίου βρίσκεται, ο γνωστός μας από την ποδοσφαιρική αλλά και προπονητική θητεία του στη χώρα μας, Τιμούρ Κετσπάγια, διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2005 πάλι στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και η ελληνική ομάδα επικράτησε 1-0 με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου.
Το ματς εκείνο ήταν το τελευταίο για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2006, αλλά η εθνική μας ομάδα, παρά τη νίκη της, δεν κατάφερε να προκριθεί αφού δεν ευνοήθηκε από το συνδυασμό των άλλων αποτελεσμάτων στον όμιλό της.
Διαιτητής της συνάντησης ορίσθηκε ο Ισπανός Κάρλος Κλος Γκόμες, ο οποίος «σφυρίζει» για πρώτη φορά σε αγώνα ελληνικής ομάδας:
08/05/1996 Ελλάδα – Γεωργία 2-1 (Φιλικός αγώνας) 14/10/1998 Ελλάδα – Γεωργία 3-0 (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2000 – Προκριματικά) 05/06/1999 Γεωργία – Ελλάδα 1-2 (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2000 – Προκριματικά) 26/03/2005 Γεωργία – Ελλάδα 1-3 (Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 – Προκριματικά) 12/10/2005 Ελλάδα – Γεωργία 1-0 (Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 -Προκριματικά)