Το Μαϊάμι νίκησε έπειτα από τρεις παρατάσεις τη Γιούτα
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντουέιν Ουέιντ, που ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με 50 πόντους και είχε παράλληλα 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ, το Μαϊάμι επικράτησε 140-129 μετά από τρεις παρατάσεις της Γιούτα. Ο κανονικός αγώνας έληξε 107-107, με τους Χιτ να ισοφαρίζουν 3 πριν το τέλος με βολές του Τζέιμς Τζόουνς, η πρώτη παράταση 115-115 και η δεύτερη παράταση 125-125 (ισοφάρισε για τους «μορμόνους» ο Ντερόν Ουίλιαμς στα 3).
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντουέιν Ουέιντ, που ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με 50 πόντους και είχε παράλληλα 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ, το Μαϊάμι επικράτησε 140-129 μετά από τρεις παρατάσεις της Γιούτα, σε ένα από τα συγκλονιστικότερα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος του ΝΒΑ.
Ο κανονικός αγώνας έληξε 107-107, με τους Χιτ να ισοφαρίζουν 3 πριν το τέλος με βολές του Τζέιμς Τζόουνς, η πρώτη παράταση 115-115 (αν και οι Τζαζ είχαν προηγηθεί 115-107) και η δεύτερη παράταση 125-125 (ισοφάρισε για τους «μορμόνους» ο Ντερόν Ουίλιαμς στα 3 δεύτερα).
Συμπαραστάτες του Ουέιντ ήταν οι Τζερμέιν ΟΝιλ και Μάριο Τσάλμερς, με 28 και 23 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τη Γιούτα ο Ουίλιαμς είχε 30 πόντους και 13 ασίστ, ο Κάιλ Κόρβερ 25 και ο Κάρλος Μπούζερ 20 και 13 ριμπάουντ.
Το Σαν Αντόνιο εδραιώθηκε στην πρώτη θέση της Νοτιοδυτικής Περιφέρειας, καθώς στο ντέρμπι κορυφής επιβλήθηκε στο Χιούστον των Ρόκετς 88-85. Ο Τόνι Πάρκερ με 28 πόντους και 8 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των Σπερς, ενώ από τους ηττημένους ο Ρον Αρτεστ είχε 21 πόντους και ο Ααρον Μπρουκς 18, αμφότεροι όμως αστόχησαν στα τελευταία δευτερόλεπτα σε τρίποντα που θα έστελναν το ματς στην παράταση.
Το Ντένβερ εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Γιούτα και, νικώντας 107-94 τους Κλίπερς, πέρασε στη δεύτερη θέση της Βορειοδυτικής Περιφέρειας (πρώτο είναι πλέον με ελάχιστη διαφορά το Πόρτλαντ).
Ο Ρενάλντο Μπάλκμαν, αντικαταστάτης του τραυματία Κένιον Μάρτιν στην πεντάδα, ήταν ο κορυφαίος των Νάγκετς με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Αλ Θόρντον είχε 19 για την ομάδα του Λος Αντζελες, που έφτασε τις επτά σερί ήττες.
Το Σικάγο αξιοποίησε για ακόμη μία φορά την έδρα του και επικράτησε 97-79 της Νέας Ορλεάνης, ανεβαίνοντας εκ νέου στην προνομιούχο όγδοη της Ανατολής, μπροστά από το Μιλγουόκι.
Ο Μπεν Γκόρντον (27π.) και ο Τζον Σάλμονς (24π.) σημείωσαν συνολικά οκτώ τρίποντα και «εκτέλεσαν» τους Χόρνετς, από τους οποίους πάλευε μόνος του ο Κρις Πολ (29π.).
Χωρίς τον τραυματία (μέση) Στογιάκοβιτς, οι «σφήκες» είχαν 0/11 τρίποντα. Στο Φοίνιξ, οι Σανς επικράτησαν 106-95 της Οκλαχόμα Σίτι και επέστρεψαν στις νίκες μετά από ένα καταστροφικό σερί έξι ηττών, που μάλλον τους κοστίζει τη θέση στα πλέι-οφ.
Τέλος, η Μινεσότα νίκησε 108-100 τη Σάρλοτ και την απομάκρυνε από το όνειρο της παρθενικής συμμετοχής της στα πλέι-οφ.