Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Χωρίς τον Διαμαντίδη πάει στα Τρίκαλα ο Παναθηναϊκός, αμφίβολος ο Πέκοβιτς

Χωρίς τον Διαμαντίδη πάει στα Τρίκαλα ο Παναθηναϊκός, αμφίβολος ο Πέκοβιτς

Χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη θα ταξιδέψει στα Τρίκαλα η αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με την ομώνυμη ομάδα την Κυριακή στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Α1. Ο διεθνής γκαρντ υπέστη διάστρεμμα στην αναμέτρηση με τη Ρόμα και ακολουθεί θεραπευτική αγωγή. Τενοντίτιδα έχει υποστεί ο Νίκολα Πέκοβιτς, ωστόσο οσέντερ του Παναθηναϊκού, υποβάλλεται σε θεραπεία και το πιθανότερο είναι ότι θα ακολουθήσει την αποστολή στα Τρίκαλα.

105

Χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη θα ταξιδέψει στα Τρίκαλα η αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με την ομώνυμη ομάδα την Κυριακή στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Α1. Ο διεθνής γκαρντ υπέστη διάστρεμμα στην αναμέτρηση με τη Ρόμα και ακολουθεί θεραπευτική αγωγή.

Τενοντίτιδα έχει υποστεί ο Νίκολα Πέκοβιτς, ωστόσο οσέντερ του Παναθηναϊκού, υποβάλλεται σε θεραπεία και το πιθανότερο είναι ότι θα ακολουθήσει την αποστολή στα Τρίκαλα.

Ο Μάικ Μπατίστ δήλωσε για τη νίκη επί της Ρόμα:

«Στην αρχή δεν είχαμε συγκέντρωση και πρέπει να είμαστε κάθε στιγμή! Ισχύει και για την προπόνηση και αυτό το μεταφέρουμε και στους αγώνες. Στην αρχή ήμασταν και λίγο νευρικοί.

»Πήραμε και διατηρήσαμε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ελέγξαμε το ρυθμό, είχαμε περισσότερες κατοχές και το παιχνίδι έγινε εύκολο για εμάς. Πήραμε όχι μόνο μια σημαντική νίκη, αλλά μια νίκη με σημαντική διαφορά, που μπορεί να μας χρησιμεύσει στο τέλος του Top16.

»Όταν παίζουμε άμυνα κερδίζουμε, όταν κερδίζουμε παίρνουμε πρωταθλήματα. Η άμυνα είναι αυτή που μας φέρνει τους τίτλους. Όσο μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα, θα είμαστε εντάξει. Δεν ξεχνάμε ότι τώρα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της χρονιάς, τώρα έρχονται τα πιο καθοριστικά παιχνίδια της χρονιάς».

Σε ότι αφορά τον τραυματισμό του Διαμαντίδη και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός απόντος του καλύτερου αμυντικού της Ευρωλίγκας, έκανε το επιμέρους 22-8, ο Μπατίστ τόνισε:

«Ο Διαμαντίδης είναι ηγέτης στο παρκέ και σίγουρα όταν λείπει από την ομάδα ένας τέτοιος παίκτης, θα πρέπει οι άλλοι να βγουν μπροστά, να πάρουν πρωτοβουλίες. Όλη η ομάδα όμως δεν είναι ένας παίκτης.

»Μπορεί να χρειαστεί να μείνει έξω στον αγώνα με τα Τρίκαλα, αλλά ελπίζουμε ότι θα είναι κοντά μας στην αναμέτρηση με τον Πανελλήνιο».

Ο Ντούσαν Κέτσμαν δήλωσε:

«Κάποιες φορές συμβαίνει», ήταν οι πρώτες του κουβέντες όταν ρωτήθηκε, ενώ όταν εκφράστηκε η απορία αν ήταν τύχη ή προϊόν… προπόνησης υπογράμμισε γελώντας:

«Ήταν τυχερό σουτ. Ίσως αν το ήξερα ότι θα γινόταν ένα τέτοιο σουτ να είχα… προκαλέσει τους συμπαίκτες μου. Το πιο σημαντικό είναι ότι νικήσαμε. Κάναμε λάθη στο πρώτο ημίχρονο και γι’ αυτό δεν μπορούσαμε να πάρουμε μια μεγαλύτερη διαφορά.

»Στο δεύτερο μειώσαμε τα λάθη, παίξαμε καλύτερα στην επίθεση και πιο επιθετικά στην άμυνα και αυτό έφερε τα αποτελέσματα που θέλαμε στο σκορ. Ελπίζω ότι ο τραυματισμός του Διαμαντίδη δεν είναι σοβαρός, ότι θα είναι έτοιμος στον αγώνα με τον Πανελλήνιο. Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε τώρα στην αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας με τα Τρίκαλα.

»Κάθε φορά που παίζουμε τόσο καλά, έναν τέτοιον αγώνα στην Ευρωλίγκα, μπροστά σε τόσο κόσμο που μας στηρίζει είναι δύσκολο να στρέψουμε την προσοχή μας και πάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά θα πρέπει να το κάνουμε, γιατί κάθε νίκη, κάθε αγώνας είναι σημαντικά.

»Ξέρουμε ότι έχουμε μόνο 1-2 μέρες να προετοιμαστούμε, αλλά είναι η δουλειά μας να παίζουμε στο ίδιο επίπεδο σε κάθε αγώνα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο