Εύκολες αναμετρήσεις για τους πρωτοπόρους, ξεχωρίζει το Πανελλήνιος – ΑΕΚ
Θεωρητικά εύκολο έργο έχουν οι δύο ισχυροί της Α1 ανδρών στο μπάσκετ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Πειραιά υποδέχεται το Σάββατο την Καβάλα στο ΣΕΦ, με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα τη διατηρήσει μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στα Τρίκαλα αγωνίζεται ο δεύτερος Παναθηναϊκός την Κυριακή, με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα, με κεκτημένη ταχύτητα από την άνετη νίκη επί της Ρόμα στην Ευρωλίγκα. Η δράση στην Α2.
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Πειραιά υποδέχεται το Σάββατο την Καβάλα στο ΣΕΦ, με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα τη διατηρήσει μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στα Τρίκαλα αγωνίζεται ο δεύτερος Παναθηναϊκός την Κυριακή, με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα, με κεκτημένη ταχύτητα από την άνετη νίκη επί της Ρόμα στην Ευρωλίγκα. Η δράση στην Α2.&source=in.gr">
Θεωρητικά εύκολο έργο έχουν οι δύο ισχυροί της Α1 ανδρών στο μπάσκετ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών τους για τη 18η αγωνιστική. Η ομάδα του Πειραιά υποδέχεται την Καβάλα στο ΣΕΦ, το Σάββατο στις 16:00, με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα τη διατηρήσει μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Ο αγώνας δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, μετά την αλλαγή της ώρας, καθώς το κανάλι που διατηρεί τα δικαιώματα είχε προγραμματίσει την κάλυψη του συναρπαστικού, όπως αναμένεται, αγώνα Πανελλήνιος-ΑΕΚ, αναμέτρηση που αρχίζει στις 15:00 στο κλειστό της Κυψέλης.
Στα Τρίκαλα αγωνίζεται ο δεύτερος Παναθηναϊκός με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα, με κεκτημένη ταχύτητα από την άνετη νίκη επί της Ρόμα στην Ευρωλίγκα.
Στη Θεσσαλονίκη, ο Aρης έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην Ολύμπια Λάρισας. Τόσο ο τεχνικός των «πορτοκαλί», Γιώργος Μπαρτζώκας, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ, Αλέκος Μεταφτσής, ενημέρωσαν χθες τους παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη του τιμ πως, λόγω των οικονομικών προβλημάτων της εταιρίας του προέδρου, Γιώργου Μαλάκου, η ομάδα θα πορευτεί με τα χρήματα από τις επιχορηγήσεις (ΟΠΑΠ, τηλεοπτικά) για όσο διάστημα αυτά επαρκούν και όποιος θέλει είναι ελεύθερος να φύγει.
Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις του Σαββάτου, το Αιγάλεω φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο «Σίτι», ενώ νίκη πάση θυσία αναζητά στο κλειστό της Νεάπολης η ΑΕΛ, που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού απέναντι, στο Μαρούσι.
Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας Πανιώνιος-Κολοσσός Ρόδου, την Κυριακή στις 16:00 στο κλειστό του Ελληνικού. Το σύνολο του Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς προέρχεται από βαριά ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό και, εκτός από την επιστροφή στις νίκες, αναζητά να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις.
Στον αντίποδα, στη Ρόδο επικρατεί ικανοποίηση μετά τα δύο διαδοχικά θετικά αποτελέσματα στο Βενετόκλειο, επί των Αμαρουσίου και ΑΕΛ. Με μία νίκη επί των «κυανέρυθρων», η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία μία θέση στην πρώτη εξάδα.
Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
Με στόχο να διατηρηθεί μόνο πρώτο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α2 ανδρών στο μπάσκετ, το Περιστέρι υποδέχεται το ICBS στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» της οδού Κένεντι, για την 18η αγωνιστική.
Το σύνολο του Νίκου Καραγιάννη μετρά 7 σερί νίκες, καθώς έχει να ηττηθεί από τη 10η αγωνιστική, όταν στραβοπάτησε (66-62) στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Ηρακλή.
Ηλυσιακός και Δάφνη παραμένουν ισόβαθμοι στη δεύτερη θέση που οδηγεί στα «μεγάλα σαλόνια» και αυτό το Σάββατο δοκιμάζονται μακριά από την έδρα τους.
Ο Ηλυσιακός του Στέργιου Κουφού αντιμετωπίζει τον ΚΑΟΔ στη Δράμα, ενώ από την Πάτρα με αντίπαλο τον Απόλλωνα καλούνται να περάσουν ο Κώστας Σορώτος και οι παίκτες του.
Δύσκολη αποστολή έχει στο Ιβανώφειο ο Ηρακλής, που διατηρεί ελπίδες ανόδου, έναν μόλις βαθμό πίσω από τη δεύτερη θέση.
Ο «Γηραιός» υποδέχεται τον Πανερυθραϊκό, ομάδα που φέτος έχει καταφέρει να… δυσαρεστήσει μεγάλα ονόματα της κατηγορίας, παρά την παρουσία του συλλόγου στους «μικρομεσαίους» του βαθμολογικού πίνακα.
Μετά την παραίτηση του Φώτη Τακιανού από την τεχνική ηγεσία, ο ΑΓΟ Ρεθύμνου θα έχει όρθιο στον πάγκο τον Σταύρο Μυκονιάτη στο κλειστό της Καισαριανής εναντίον της Νήαρ Ηστ. Λόγω οικονομικών προβλημάτων, ο σύλλογος της Κρήτης έλυσε χθες και τυπικά τη συνεργασία του με τον Ντιμιτάρ Μιρακόφσκι (αναχώρησε σήμερα από το Ρέθυμνο), ενώ τα τυπικά απομένουν για να φτιάξει βαλίτσες και ο Χρβόγιε Χένιακ, κινήσεις που δείχνουν πως οι Κρήτες έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια για άνοδο.
Ντέρμπι ουραγών στην Τούμπα, ανάμεσα σε ΜΕΝΤ και Ολυμπιάδα Πατρών, ενώ στο Αίγιο, ο νικητής του αγώνα Κεραυνός-Ερμής Λαγκαδά θα αισθάνεται πιο ασφαλής ως προς την επίτευξη του στόχου της παραμονής.
Τέλος, η Ξάνθη με την πλάτη στον τοίχο παίζει το τελευταίο χαρτί της για παραμονή, με αντίπαλο το Παγκράτι στην ακριτική πόλη.
Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής στην Α2 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής: