Εξαιρετική εμφάνιση από την Κύπρια κολυμβήτρια Στυλιανού, άτυχη η Κωστή
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η κύπρια Αννα Στυλιανού στην τρίτη προκριματική σειρά των 200μ. ελεύθερο. Η κύπρια πρωταθλήτρια κατέκτησε την 3η θέση με επίδοση 2.00.55. Αντίθετα, η Κωστή κατέλαβε την 8η θέση με επίδοση 2.04.55. Πάντως η πρωταθλήτριά μας ήταν αρκετά άτυχη, καθώς στην εκκίνηση της έφυγαν τα γυαλιά της, ενώ παράλληλα έχασε και τους φακούς επαφής. Στην 27η θέση στο σύνολο κατετάγη ο Ρωμανός Αλυφαντής στα προκριματικά των 200μ. πεταλούδα.
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Κύπρια κολυμβήτρια, Αννα Στυλιανού στην τρίτη προκριματική σειρά των 200μ. ελεύθερο, αφού κατέκτησε την 3η θέση στη σειρά της με επίδοση 2.00.55. Μάλιστα, έκανε εθνικό ρεκόρ και κατετάγη 27η.
Αντίθετα, η Κωστή κατέλαβε την 8η θέση της προκριματικής σειράς με επίδοση 2.04.55 και βγήκε 44η στο σύνολο, μεταξύ 46 αθλητριών.
Πάντως η πρωταθλήτριά μας ήταν αρκετά άτυχη, καθώς στην εκκίνηση της έφυγαν τα γυαλιά της, ενώ παράλληλα έχασε και τους φακούς επαφής.
«Η επίδοση μου ήταν αρκετά μακριά από την καλύτερη προσωπική μου. Μου βγήκαν τα γυαλιά στην εκκίνηση, καθώς και οι φακοί μου. Εκανα ό,τι μπορούσα», τόνισε η Κωστή, ενώ η Στυλιανού επισήμανε: «Είμαι πολυ ευχαριστημένη από το χρόνο, που σημείωσα».
Την παράσταση στα προκριματικά «έκλεψε» η Ιταλίδα Φεντερίκα Πελεγκρίνι, η οποία με 1:55.45 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ της Γαλλίδας Λορ Μανοντού (1:55.52 από τις 28 Μαρτίου 2007, στο Παγκόσμιο της Μελβούρνης).
Στην 27η θέση ο Αλυφαντής
Στην 27η θέση στο σύνολο κατετάγη ο Ρωμανός Αλυφαντής στα προκριματικά των 200μ. πεταλούδα. Ο Ελληνας κολυμβητής «έπεσε» στην πέμπτη σειρά, όπου τερμάτισε όγδοος, αλλά σημείωσε αξιόλογη επίδοση, 1:57.99, «αγγίζοντας» το ατομικό ρεκόρ του (1:57.91 από πέρυσι τον Μάρτιο, στο Παγκόσμιο της Μελβούρνης).
«Ηταν μια δυνατή κούρσα, όπως και οι περισσότερες που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Προσωπικά, μου άρεσε ο χρόνος μου και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου» δήλωσε αμέσως μετά ο Αλυφαντής.
Οπως αναμενόταν, το απόλυτο φαβορί του αγωνίσματος, ο Αμερικανός Μάικλ Φελπς, ήταν ο ταχύτερος των προκριματικών με 1:53.70, χρόνος που αποτελεί και ρεκόρ Αγώνων.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας