Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
«Γλυκιά» ήταν η ήττα του Κολοσσού από την ΑΕΚ, που συνεχίζει στα πλέι-οφ

«Γλυκιά» ήταν η ήττα του Κολοσσού από την ΑΕΚ, που συνεχίζει στα πλέι-οφ

Στα «μεγάλα σαλόνια» θα παραμείνει ο Κολοσσός μολονότι ηττήθηκε 79-74 από την ΑΕΚ στο «Βενετόκλειο». Η ήττα του ΑΓΟΡ στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό κράτησε τους Ροδίτες στην μεγάλη κατηγορία, ενώ η ΑΕΚ - σε συνδυασμό με τις νίκες των Αιγάλεω, Μαρούσι και Ολύμπιας - εξασφάλισε την 7η θέση της βαθμολογίας και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο των πλέι οφ.

89

Στα «μεγάλα σαλόνια» θα παραμείνει ο Κολοσσός μολονότι ηττήθηκε 79-74 από την ΑΕΚ στο «Βενετόκλειο». Η ήττα του ΑΓΟΡ στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό κράτησε τους Ροδίτες στην μεγάλη κατηγορία, ενώ η ΑΕΚ – σε συνδυασμό με τις νίκες των Αιγάλεω, Μαρούσι και Ολύμπιας – εξασφάλισε την 7η θέση της βαθμολογίας και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο των πλέι οφ.

Τα νέα από την συντριβή του ΑΓΟΡ στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό έφτασαν νωρίς στη Ρόδο, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στις κερκίδες του γηπέδου, καθώς ακόμα και να έχανε ο Κολοσσός, θα έμενε στην Α1.

Από την άλλη, οι νίκες των Αιγάλεω, Μαρούσι και Ολύμπιας, σήμαινε πως η ΑΕΚ θα βρισκόταν στα πλέι οφ, όμως αυτό που έμενε να μάθει ήταν η τελική της κατάταξη. Η «Ένωση» ήθελε νίκη για να βγει 7η, ενώ σε περίπτωση ήττας θα καταλάμβανε την 8η θέση.

Το έργο του Βαγγέλη Αγγέλου έγινε δύσκολο από την αρχή του παιχνιδιού, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό έχασε με τραυματισμό (τράβηγμα στον προσαγωγό) τον Ουίλιαμ Εϊβερι. Τον ρόλο, λοιπόν, του καθοδηγητή στους φιλοξενούμενους πήρε ο Σάσα Βασίλιεβιτς, ο οποίος ήταν εκπληκτικός.

Με 15 πόντους (3/3 τρίποντα) στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο η ΑΕΚ είχε πάρει (έστω και μικρό) προβάδισμα στο 20 (44-48).

Ο Κολοσσός χρειαζόταν μόνο τη νίκη για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην Α1 και να μην τον ενδιαφέρει τα αποτελέσματα σε ΣΕΦ και Πυλαία. Γι αυτό το λόγο μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο (48-48), όμως ο Βασίλιεβιτς είχε πάρει προσωπικά την υπόθεση νίκη και στο 26, η ΑΕΚ έτρεχε ένα σερί 10-0 για το 48-58 του 26.

Το ένστικτο της επιβίωσης, όμως, οδήγησε τον Κολοσσό στην ολική ανατροπή και 330 πριν το τέλος, η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή βρέθηκε μπροστά στο σκορ (71-70). Και πάλι, όμως, ο Βασίλιεβιτς ήταν εκεί και με τρίποντο (6/8 σε εκείνο το σημείο) αποκατέστησε την τάξη (71-73).

Στο τελευταίο λεπτό, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη ρώσικη ρουλέτα των βολών. Οι Βασίλιεβιτς και Βουκσάνοβιτς αποδείχτηκαν λιγόψυχοι (0/2 βολές έκαστος), όμως ο Κυρίτσης με 2/2 βολές έδωσε στην ΑΕΚ αέρα πέντε πόντων (74-79), 13 πριν το τέλος. Στην τελευταία επίθεση, οι παίκτες του Κολοσσού αστόχησαν σε δύο προσπάθειες για τρίποντο, όμως το τελικό 74-79 πανηγυρίστηκε απ όλους τους παίκτες στο παρκέ, καθώς και ο Κολοσσός, αλλά και η ΑΕΚ πέτυχαν τους στόχους τους.

Τα δεκάλεπτα: 23-29, 44-48, 58-62, 74-79.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Ηλιόπουλος, Διαμαντής

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Βουκσάνοβιτς 4, Πίνοκ 19 (2), Γιοσίποβιτς 5 (1), Τέιλορ 11 (1), Παναγιωταράκος, Κουπίδης, Κουνούνης 1, Τζιγκάνοβιτς 20, Τόντιτς 10, Ασημακόπουλος 4.

ΑΕΚ (Βαγγέλης Αγγέλου): Ουέσον 11, Σι, Παπανικολάου 6, Ταπούτος 11 (1), Κυρίτσης 15, Χατζής 3 (1), Μπάρλος 2, Έιβερι 2, Σίμτσακ 3, Βασίλιεβιτς 24 (6), Χαρίσης 2, Σιούτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο