Ο συνθέτης των Όσκαρ Γκουστάβο Σανταολάγια έρχεται στην Αθήνα
Ο συνθέτης Γκουστάβο Σανταολάγια, νικητής δύο Όσκαρ μουσικής για τις ταινίες Το μυστικό του Brokeback Mountain και Βαβέλ, έρχεται στην Αθήνα. Μαζί με την κομπανία Bajofondo θα εμφανιστεί την Τρίτη 8 Απριλίου στο Fuzz.
Ο συνθέτης Γκουστάβο Σανταολάγια, νικητής δύο Όσκαρ μουσικής για τις ταινίες Το μυστικό του Brokeback Mountain και Βαβέλ, έρχεται στην Αθήνα. Μαζί με την κομπανία Bajofondo θα εμφανιστεί την Τρίτη 8 Απριλίου στο Fuzz.
Ο Γκ.Σανταολάγια έχει υπογράψει μερικά από τα πιο «στοιχειωμένα» σάουντρακ των τελευταίων ετών. Εκτός από εκείνο του Brokeback Mountain και της Βαβέλ, έχει γράψει μουσική για τις ταινίες: Ημερολόγια μοτοσικλέτας, 21 Γραμμάρια, Χαμένες Αγάπες, Fast Food Nation και άλλα.
Περιπλανώμενος μουσικός, κινηματογραφικός συνθέτης, παραγωγός με παράξενες ιδέες, ο Αργεντινός Γκ.Σανταολάγια είναι ταυτόχρονα και η ψυχή της κομπανίας Bajofondo, σήμα- κατατεθέν της οποίας είναι τα κομμάτια λάτιν και τζαζ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η δισκογραφική εταιρεία των Bajofondo θα απονείμει στο συγκρότημα χρυσό δίσκο για τις πωλήσεις του Mar Dulce στην Ελλάδα.
Οι ίδιοι δεν θεωρούν ότι ο όρος ηλεκτρονικό τάνγκο χαρακτηρίζει πια τη μουσική τους. «Πιστεύουμε ότι κάνουμε τη μουσική του Ρίο Ντε Λα Πλάτα, ή αν θέλετε, μια μουσική που αντιπροσωπεύει τον σημερινό ήχο του Μπουένος Αϊρες και του Μοντεβιδέο, μουσικές όπως τάνγκο, murga, milonga, αλλά και ροκ και χιπ χοπ» δηλώνουν οι Bajofondo, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, μια μικροσκοπική πρωτεΐνη που μέχρι τώρα περνούσε απαρατήρητη φαίνεται πως επηρεάζει πολύ περισσότερο απ’όσο νομίζαμε την πείνα.