Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ο… βασιλιάς της Λάρισας, Κινγκ, φιλοδώρισε με 25  πόντους τον ΠΑΟΚ

Ο… βασιλιάς της Λάρισας, Κινγκ, φιλοδώρισε με 25 πόντους τον ΠΑΟΚ

Ο Μάικ Κινγκ ήταν πραγματικός «βασιλιάς» και η Ολύμπια Λάρισας πέτυχε σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Νεάπολης με 80-69. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έδωσε μία ακόμη κακή παράσταση και γνωρίζοντας τη δεύτερη διαδοχική ήττα, ουσιαστικά μειώθηκαν οι πιθανότητες εξασφάλισης μιας θέσης στην οκτάδα, που οδηγεί στα πλέι οφ.

89

Ο Μάικ Κινγκ ήταν πραγματικός «βασιλιάς» και η Ολύμπια Λάρισας πέτυχε σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Νεάπολης με 80-69. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έδωσε μία ακόμη κακή παράσταση και γνωρίζοντας τη δεύτερη διαδοχική ήττα, ουσιαστικά μειώθηκαν οι πιθανότητες εξασφάλισης μιας θέσης στην οκτάδα, που οδηγεί στα πλέι οφ.

Κάποιες φορές είναι ευχή, άλλες όμως κατάρα. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το τίμημα της εμμονής του στα σουτ τριών πόντων (3/13), παρά την καλή παρουσία του Ρέντα Ραλίμι.

Η Ολύμπια παρουσίασε εικόνα πιο οργανωμένης ομάδας και με ηγέτη στο πρώτο δεκάλεπτο τον Μάικ Κινγκ προηγήθηκε με 22-18, ενώ στο 12 απέκτησε διαφορά οκτώ πόντων (26-18). Οι Θεσσαλοί διατήρησαν αυτή τη διαφορά μέχρι το 16 (31-23), όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε μ ένα επιμέρους σκορ 11-4 και μείωσε σε 35-34 (17).

Τσιάρας και Κουμπούρας φρόντισαν όμως να ανατρέψουν εκ νέου την εικόνα του αγώνα και με 9-0 σερί, η Ολύμπια πήγε στα αποδυτήρια με αέρα δέκα πόντων (44-34), αφού ο ΠΑΟΚ στα τελευταία τρία λεπτά πρόλαβε να υποπέσει σε ισάριθμα λάθη. Δια χειρός Μάικ Κινγκ, η Ολύμπια διεύρυνε το σερί που ξεκίνησε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ανεβάζοντας τη διαφορά στο +15 (49-34, 22).

Περιορίζοντας τα λάθη του κι έχοντας πιο λογικές επιλογές στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη δική του αντεπίθεση. Μείωσε σε 60-52 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά και σε 65-59 (33).

Η συνέχεια ανήκε όμως στους γηπεδούχους που είχαν τις λύσεις στην επίθεση από τους Κινγκ, Τσιάρα και Κουμπούρα. Η Ολύμπια ξέφυγε με 78-64 και ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι παίκτες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής. Για την ακρίβεια ο Δημήτρης Βεργίνης χρησιμοποιήθηκε εννιά λεπτά και ο Δημήτρης Χαριτόπουλος 5:24!

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 44-34, 60-52, 80-69

Διαιτητές: Σχινάς, Καρακατσούνης, Τσαματόπουλος

Ολύμπια Λάρισας (Γιώργος Μπαρτζώκας): Μπέλσερ 2, Κουμπούρας 13 (1), Κούρτοβιτς 3 (1), Αγγέλοφ 5 (1), Τσιάρας 16 (2), Γιαννουλάκος 4, Μπατής 3, Αριγκμπάμπου 9, Κινγκ 25 (4)

ΠΑΟΚ (Κώστας Φλεβαράκης): Ρίνγκστρομ 10 (2) , Ζιλεσπί, Βεργίνης 2, Ντιαρά 6, Χαριτόπουλος 2, Κουτλουάι 17 (4), Δεμερτζής 4, Ρόου 12 (2), Κούβελας 6, Τσιάκος 2, Ραλίμι 8

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο