Χαλκινο μετάλλιο και πρόκριση στο Πεκίνο από τον Ζιντιρίδη
Μπορεί να απομένουν ακόμη αρκετά παγκόσμια κύπελλα τζούντο για τα κλείσουν οι... θύρες που οδηγούν στο Πεκίνο, ωστόσο ο Ταριέλ Ζιντιρίδης θα πρέπει να αισθάνεται σίγουρος για την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2008. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο των -66κ. στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A.
Μπορεί να απομένουν ακόμη αρκετά παγκόσμια κύπελλα για τα κλείσουν οι… θύρες που οδηγούν στο Πεκίνο, ωστόσο ο Ταριέλ Ζιντιρίδης θα πρέπει να αισθάνεται σίγουρος για την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της επόμενης χρονιάς.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στους εφήβους το 2006, με πέντε νίκες σε έξι αγώνες, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο των -66 κιλών και πρόσθεσε αρκετούς βαθμούς στο… σακούλι της Ελλάδας, όσον αφορά τη συγκεκριμένη κατηγορία.
Ο Ζιντιρίδης μετέτρεψε τον τελικό των ρεπεσάζ σε παράσταση σε ένα ρόλο. Απέναντι στον Γερμανό Άντριαν Κούλις, χρειάστηκε περίπου δύο λεπτά για να φτάσει στη νίκη, πετυχαίνοντας Yuko στο 1:01 και Ippon στο 2:10.
Ο Έλληνας τζουντόκα στην πορεία προς το χάλκινο μετάλλιο νίκησε κατά σειρά τον Ιταλό Αλεσάντρο Μπρουγιέρε, τον Φινλανδό Άαρνε Πιτκάνεν, τον Μολδαβό Μαρσέλ Τρουντόφ και τον Ολλανδό Αζίζ Μεσαουντί.
Στα ημιτελικά, αν και πήρε πρώτος σημείο (Koka) απέναντι στον Ρώσο Αλίμ Γκαντάνοφ, τελικά υποτάχθηκε με Ippon περίπου 45 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πενταλέπτου.
Τελικά, το μετάλλιο ήρθε στη δεύτερη ευκαιρία με τη νίκη του επί του Κούλις.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας