Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ηχηρά ονόματα στο 10ο διεθνές μίτινγκ «Θεσσαλονίκη 2007»

Ηχηρά ονόματα στο 10ο διεθνές μίτινγκ «Θεσσαλονίκη 2007»

Σπουδαίοι αθλητές από 29 χώρες του πλανήτη, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο 10ο διεθνές μίτινγκ στίβου Θεσσαλονίκη 2007, σε μια από τις τελευταίες ευκαιρίες προετοιμασίας πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οσάκα.

66

Σπουδαίοι αθλητές από 29 χώρες του πλανήτη, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο 10ο διεθνές μίτινγκ στίβου Θεσσαλονίκη 2007, σε μια από τις τελευταίες ευκαιρίες προετοιμασίας πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οσάκα.

Η Φανή Χαλκιά θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη, τον πρώτο της αγώνα στα 400μ. εμπ. για φέτος, θέλοντας να πιστοποιήσει την άριστη αγωνιστική της κατάσταση, που φάνηκε ήδη καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν μέσα από τις εμφανίσεις της σε 200μ. και 400μ. Στην ίδια κούρσα θα τρέξει και η Σάντρα Γκλόβερ (ΗΠΑ), που έχει φέτος 54.59.

Στη Νύμφη του Θερμαϊκού όμως θα βρίσκεται και η Κατερίνα Θάνου, η οποία θα έχει την ευκαιρία να τρέξει δίπλα σε αθλήτριες όπως η Ολυμπιονίκης των 200μ. Βερόνικα Κάμπελ (Τζαμάικα) και κορυφαία φέτος στον κόσμο στα 100μ. με 10.89 και τη Μελίσα Μπαρμπέρ(ΗΠΑ) που έχει 10.95.

Παρούσα και η Γεωργία Κοκλώνη που παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν αποτελεί πάντα μια δυνατή αντίπαλο.

Η αθλήτρια με την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο με 2.05μ. στο ύψος, Μπλάνκα Βλάσιτς, από την Κροατία, θα έρθει στη Θεσσαλονίκη με στόχο ακόμη και τη βελτίωση του παγκοσμίου ρεκόρ που είναι 2.09μ. Στον ίδιο αγώνα, με στόχο το 1.95μ. που θα της δώσει το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Οσάκα, η Πέρσα Χατζηνάκου καθώς και η Μαρούλα Παπαγεωργίου (1.86μ.).

Ο Ντουέιν Φίλιπς είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο μήκος των ανδρών με φετινό ρεκόρ 8.31μ. Ο επίσης Αμερικανικής καταγωγής Τζον Μόφιτ με 8.17μ. είναι από τις υπολογίσιμες μονάδες, ενώ από ελληνικής πλευράς μια πλειάδα αθλητών διεκδικούν τη συμμετοχή στην Οσάκα. Ο Πέτρος Κατσής, έχει 8.17μ. φέτος, ενώ δυναμικά στο παιχνίδι βρίσκονται οι Νούσιος (7.90μ.), Διαμαντάρας (7.90μ.) και Μακρυνικόλας (7.88μ.).

Ο Τζεφ Χάρτγουικ ( ΗΠΑ) με ατομικό ρεκόρ 6.03μ. και φετινό 5.85μ. είναι το μεγάλο όνομα στο επί κοντώ, ενώ στο ύψος ο τίτλος του κορυφαίου, πηγαίνει στον Κύπριο πρωταθλητή Κυριάκο Ιωάννου με 2.32μ. ρεκόρ. Από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζουν οι Χονδροκούκης (2.24μ.), Μπανιώτης (2.23μ.), Γκιόσης(2.20μ.) και Τομαράς (2.18μ.).

Ο αθλητής με την τρίτη επίδοση φέτος στα 400μ. 44.06, Λασόν Μέριτ (ΗΠΑ), θα καθίσει στο βατήρα για τα 200μ. με στόχο να βελτιώσει το φετινό 19.98, ενώ στα 400μ. το ενδιαφέρον προσεγγίζεται κυρίως στους Έλληνες πρωταθλητές. Οι Ρέγας (46.55), Μελαχροινούδης (47.07), Δημότσιος (47.20) και Αλοζίδης (47.30) έχουν τον πρώτο λόγο.

Στον ακοντισμό, οι Φιλιππίδης (81.01μ.), Καρασμανάκης (80.45μ.) και Ήλτσιος (78.94μ.) τσεκάρουν τα εισιτήρια για την Οσάκα. Η Ρουμάνα, Κριστίνα Κασάνδρα, ξεχωρίζει στα 3.000μ. στιπλ με 9.28.53, φετινό και ατομικό ρεκόρ, ενώ η Ειρήνη Κοκκιναρίου με 9.42.97, θα κάνει το τελευταίο τεστ πριν από την Οσάκα. Το όριο για Οσάκα ψάχνει στα 800μ. η Ελένη Φιλάνδρα (2.02.16), ενώ στο τριπλούν πραγματοποιεί το ντεμπούτο της Ειρήνη Δημητράκη. Το όνομα του αγωνίσματος, είναι η Γιαμίλε Αλντάμα (Σουδάν) με ατομικό ρεκόρ 15.29μ. και φετινό 14.58μ.

Η Καμίλα Σκολιμόβσκα είναι το μεγάλο όνομα στη σφυροβολία. Η Πολωνή Ολυμπιονίκης έχει φέτος 76.83μ. και είναι φαβορί για ένα μετάλλιο στην Οσάκα. Η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου με 68.88μ. και η Στέλλα Παπαδοπούλου με 67.48μ. ψάχνουν το υψηλό όριο για Οσάκα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο