Στην pole position του Μανί Κουρ ο Μάσα, δίπλα του ο Χάμιλτον
Ο Βραζιλιάνος Φελίπε Μάσα με Ferrari θα εκκινήσει την από την pole position στο γαλλικό Grand Prix της F1, που θα διεξαχθεί στο Μανί Κουρ. Δίπλα του στην πρώτη γραμμή θα βρεθεί ο - πρωτοπόρος στη βαθμολογία των οδηγών - Βρετανός Λιούις Χάμιλτον με McLaren, ενώ θα ακολουθήσει ο Φινλανδός Κίμι Ραϊκόνεν με τη δεύτερη Ferrari. Δέκατος ξεκινά ο Αλόνσο.
Ο Βραζιλιάνος Φελίπε Μάσα με Φεράρι θα εκκινήσει την από την pole position στο γαλλικό Grand Prix της F1, που θα διεξαχθεί στο Μανί Κουρ. Δίπλα του στην πρώτη γραμμή θα βρεθεί ο – πρωτοπόρος στη βαθμολογία των οδηγών – Βρετανός Λιούις Χάμιλτον με McLaren, ενώ θα ακολουθήσει ο Φινλανδός Κίμι Ραϊκόνεν με τη δεύτερη Ferrari.
Ο έτερος οδηγός της McLaren και δις παγκόσμιος πρωταθλητής, Φερνάντο Αλόνσο, (Ισπανία) κατετάγη 10ος, καθώς δεν έτρεξε στο τελευταίο κομμάτι των χρονομετρημένων δοκιμαστικών, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τέταρτη φορά εφέτος που ο Μάσα πήρε την pole position και η 7η συνολικά από το ξεκίνημα της καριέρας του.
Οι χρόνοι των οδηγών στα επίσημα δοκιμαστικά:
1. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία) Φεράρι 1:15.034
2. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία) ΜακΛάρεν 1:15.104
3. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία) Φεράρι 1:15.257
4. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία) BMW Ζάουμπερ 1:15.493
5. Τζιανκάρλο Φιζικέλα (Ιταλία) Ρενό 1:15.674
6. Χέικι Κοβαλάινεν (Φινλανδία) Ρενό 1:15.826
7. Νικ Χάιντφελντ (Γερμανία) BMW Ζάουμπερ 1:15.900
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.