Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Λύγισε στην παράταση ο Ολυμπιακός, 15-13 από την Παρτιζάν και τέταρτη θέση

Λύγισε στην παράταση ο Ολυμπιακός, 15-13 από την Παρτιζάν και τέταρτη θέση

Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Ολυμπιακός στο Final Four της Ευρωλίγκα, καθώς ηττήθηκε με 15-13 από την Παρτιζάν Βελιγραδίου στην παράταση. Οι πρωταθλητές Σερβίας είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος, ωστόσο, η ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση, όπου τελικά οι Σέρβοι με σερί 3-1 στο δεύτερο τρίλεπτο έφυγαν νικητές από το «Μπαρνεάλε Σκαριόνι».

89

Την τέταρτηθέση κατέλαβε ο Ολυμπιακός στο Final Four της Ευρωλίγκα, καθώς ηττήθηκε με 15-13 από την Παρτιζάν Βελιγραδίου στην παράταση. Οι πρωταθλητές Σερβίας είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος, ωστόσο, η ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση, όπου τελικά οι Σέρβοι μεσερί 3-1 στο δεύτερο τρίλεπτο έφυγαν νικητές από το «Μπαρνεάλε Σκαριόνι».

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ, με τον Αφρουδάκη να πυροβολεί από κοντά τον Κούλιατσα. Ο Πρλαϊνοβιτς ισοφάρισε, αλλά ο Νίκιτς εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο 20χρονος σέρβος ζευγάρωσε τα τέρματά του στον παίκτη παραπάνω, ενώ ο Χατζηθεοδώρου εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι (3-2).

Στη συνέχεια, μίλησε η κλάση του διεθνή φουνταριστού των «ερυθρόλευκων». Ο Αφρουδάκης με το κλασικό γυριστό του σουτ αύξησε τη διαφορά στο +2 και προκάλεσε τις επεφημίες των φιλάθλων, που έδωσαν το παρών στο «Σέντρο Μπαρνεάλε Σκαριόνι». Ωστόσο, η ομάδα του Ντέγιαν Ουντόβιτσιτς έφερε γρήγορα το ματς στα ίσια, μετά από γκολ των Πρλαΐνοβιτς και Πιγιέτλοβιτς.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Θεοδωρόπουλος ισοφάρισε σε 5-5, με σουτ από την περιφέρεια στον παίκτη παραπάνω. Έπειτα, όμως, ένα σερί 3-0 έδωσε άλλον… αέρα στους παίκτες του Ντέγιαν Ουντόβιτσιτς…

Οι πρωταθλητές Σερβίας εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική υπεροχή έκαναν το 5-6 με τον Αλεξιτς και έκαναν έξαλλο τον Δεληγιάννη με την άμυνα της ομάδας του, ενώ με τέρμα του Φιλίποβιτς ο δείκτης του σκορ διευρύνθηκε περισσότερο για τους Σέρβους. Σε αυτό συνέβαλλε και ο Πρλαΐνοβιτς, φτάνοντας τα τέσσερα προσωπικά γκολ. Μετά από 7 οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν και πάλι τον δρόμο για τα δίχτα, με τον Αφρουδάκη να εκτελεί δυνατά, χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Σέρβο γκολκίπερ (8-6).

Στην τελευταία περίοδου, οι παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου μπήκαν αποφασισμένοι για την ανατροπή. Ο Ντόσκας από την αγαπημένη του διαγώνιο μείωσε στο γκολ, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατήρι στον Σάντα, λίγο αργότερα, καθώς βρήκε στο δοκάρι της σερβικής εστίας.

Το γκολ που έψαχνε ο Ολυμπιακός ήρθε… Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν στον παίκτη παραπάνω με τον Βράνιες, αλλά μια ανάλογη απάντηση περίμενε την ομάδα του λιμανιού, από τον Αλεξιτς (8-9).

O Xατζηθεοδώρου είχε τη ευκαιρία να κάνει το 9-9, από το σημείο του πέναλτι, όμως, η μπάλα του γλίστρισε από το χέρι. Ωστόσο, η ισοφάρριση δεν άργησε να έρθει, ο Ντόσκας, από τη διαγώνιο «κρέμασε» τον Κούλιατσα. Μόλις 112 πριν τη λήξη του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με τον Σάντα να πυροβολεί από την περιφέρεια. Ο Πρλαΐνοβιτς, με τον Χατζηθεοδώρου κρεμασμένο πάνω του, απάντησε στο 24 από την περιφέρεια στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Στην αρχή της τρίλεπτης παράτασης ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα και με τον Θεοδωρόπουλο πήρε το προβάδισμα. Η απάντηση ήταν άμεση από τον έμπειρο Σλοβένο περιφερειακό, Νάστραν, ο οποίος σε εκείνο το σημείο πέτυχε το πρώτο του γκολ στο παιχνίδι.

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» ανέκτισαν για λίγο το πλεονέκτημα με τον Ντόσκα να πυροβολεί από την αγαπημένη του θέση και τον Φιλίποβιτς να γράφει το 12-12.

Στο δεύτερο τρίλεπτο, ο Δεληγιάννης είπε αρχικά το «στοπ»στον Πιγιέτλοβιτς, εκείνος όμως επέμεινε και από κοντά έγραψε το 13-12 υπέρ των Σέρβων, ενώ λίγο αργότερα, ο Σάντα δεν κατάφερε να κλείσει το οπτικό πεδίο του 24χρονου φουνταριστού που «πυροβόλησε» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Δεληγιάννη και το σερί των πρωταθλητών Σερβίας συνεχίστηκε, με τον Πρλαϊνοβιτς από την περιφέρεια, ο Σχίζας μείωσε σε 13-15 αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.

Tα οκτάλεπτα: 1-1, 3-4, 2-3, 4-3. Παράταση: 2-2, 1-3

Ολυμπιακός: Αφρουδάκης 3, Ντόσκας 3, Θεοδωρόπουλος 2, Βράνιες 1, Σάντα 1, Χατζηθεοδώρου 1, Νίκιτς 1

Παρτιζάν: Πρλαϊνοβιτς 6, Πιγιέτλοβιτς 4, Αλεξιτς 2, Φιλίποβιτς 2, Νάστραν 1, Σχίζας 1

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο