Στο μικρό τελικό του Εσπίνιο Καραντάσιου/Αρβανίτη – Πέμπτες Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη
Προσπάθησαν πολύ, έπαιξαν το ματς ως τον τελευταίο πόντο, αλλά τελικά οι Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του 5ου Όπεν στο παγκόσμιο σιρκουί μπιτς βόλεϊ, που διεξάγεται στο Εσπίνιο, καθώς ηττήθηκαν με 2-0 σετ (21-19, 23-21) από τις Γερμανίδες Γκόλερ/Λούντβιγκ. Πλεον, θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο, ενώ την πέμπτη θέση κατέλαβαν Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη.
71
Προσπάθησαν πολύ, έπαιξαν το ματς ως τον τελευταίο πόντο, αλλά τελικά οι Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του 5ου Όπεν στο παγκόσμιο σιρκουί μπιτς βόλεϊ, που διεξάγεται στο Εσπίνιο.
Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας, που πραγματοποίησαν πολύ καλή πορεία στο πορτογαλικό Όπεν, ηττήθηκαν στους «4» από το γερμανικό δίδυμο των Γκόλερ/Λούντβιγκ με 2-0 σετ (21-19, 23-21) και το Σάββατο θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο στο μικρό τελικό, απέναντι στον ηττημένο του έτερου ημιτελικού ανάμεσα στις Βραζιλιάνες Λαρίσα/Τζουλιάνα και Ρενάτα/Ταλίτα.
Νωρίτερα, Καραντάσιου και Αρβανίτη, οι οποίες, μετά την «έκπτωσή» τους στο ταμπλό των ηττημένων της διοργάνωσης πραγματοποίησαν μια «ξέφρενη» πορεία, είχαν νικήσει και αποκλείσει με 2-0 σετ (21-19, 22-20) τις Γερμανίδες Μπρινκ/Ζούρικ.
Νωρίτερα την Παρασκευή, Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη είχαν επίσης νικήσει και αποκλείσει με 2-1 σετ (25-23, 19-21, 15-11) τις πανίσχυρες Κινέζες Τιάν Ζία/Γουάνγκ, που είχαν χάσει και από τις Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη.
Εν τω μεταξύ, την ήττα με 2-0 σετ (21-17, 21-15) γνώρισαν οι Θάλεια Κουτρουμανίδου/Μαρία Τσιαρτσιάνη από τις Βραζιλιάνες Ρενάτα/Ταλίτα και ως εκ τούτου κατετάγησαν στην πέμπτη θέση.
Το ελληνικό δίδυμο είχε εξαιρετική παρουσία στην Πορτογαλία και σημείωσε μερικές εντυπωσιακές νίκες επί πολύ μεγάλων αντιπάλων, όπως οι Κινέζες Τιάν Ζία/Γουάνγκ και οι Βραζιλιάνες Μαρία Κλάρα/Καρόλ, κερδίζοντας έτσι πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.
«Ο απολογισμός του τουρνουά είναι πέρα για πέρα θετικός, γιατί φτάσαμε μια ανάσα από το να επαναλάβουμε την κορυφαία στιγμή της καριέρας μας, όταν το 2005 φέραμε το μετάλλιο από το Εσπίνιο» ήταν η πρώτη δήλωση της Μαρίας Τσιαρτσιάνη μετά τον αποκλεισμό από το Όπεν.
«Αυτή η σκέψη πέρασε πολλές φορές από το μυαλό μου κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και σίγουρα είχαμε διάθεση και θέλαμε πολύ να ανέβουμε στο βάθρο» συνέχισε η διεθνής αθλήτρια. «Δεν πειράζει, όμως, πήραμε την πέμπτη θέση, που ενδεχομένως με μια ακόμη καλή πορεία να μας ξαναβάλει στο ταμπλό, μετά από τα επόμενα γκραν σλαμ».
«Αλλωστε, οι νίκες με τις Βραζιλιάνες και τις Κινέζες ήταν πολύ μεγάλες και πέρα από την αγωνιστική βοήθεια, προσφέρουν και στην ψυχολογία μας. Από εδώ και πέρα δεν χρειάζεται άγχος και όσο θα παίζουμε καλά, θα κερδίζουμε και το σεβασμό των αντιπάλων μας. Γενικώς, όμως, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και μία θετική πορεία από μία αρνητική κρίνεται στις λεπτομέρειες» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κέιτ Χάντσον: Η αντίδραση της όταν μαθαίνει την υποψηφιότητα της στα Όσκαρ μαζί με τη μητέρα της Γκόλντι Χον
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς, με νίκες συνέχισαν Κλιπέρς και Μπουλς (vids)
- Σαλβαντόρ Νταλί: Το απεγνωσμένο άλμα προς το μεγαλείο
- ΗΠΑ: Ζητούν εν λευκώ άδεια για στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία – Η συμφωνία του 1951 που «πατάει» ο Τραμπ
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης
- Κακοκαιρία στην Αττική: Στο ίδιο έργο θεατές – Τα νότια προάστια μετρούν τις πληγές τους
- Ποια είναι τα σενάρια για να βρεθεί στο Top 8 ο ΠΑΟΚ – Ο ρόλος του Παναθηναϊκού (pic)
- Κακοκαιρία: Πάνω από 1.500 κλήσεις δέχτηκε Πυροσβεστική στην Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442