Ταχύτερος ο Μάσα στις ελεύθερες δοκιμές του GP της Μαλαισίας
Κάτι από Αυστραλία θύμισαν οι ελεύθερες δοκιμές του GP Μαλαισίας. Φελίπε Μάσα και Ferrari ήταν ο ταχύτερος συνδυασμός στην πίστα της Σεπάνγκ, με τον Βραζιλιάνο να κυριαρχεί και στα δύο σκέλη της διαδικασίας. Πίσω του βρέθηκαν οι δύο Renault των Φιζικέλα, Κοβαλάινεν, ενώ 4ος ήταν ο Ράικονεν, ο οποίος έκανε γνωστό ότι τελικά δεν θα αλλάξει κινητήρα. Σε... ρηχά νερά κινήθηκαν οι δύο McLaren. - Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 από το in.gr/auto
Κάτι από Αυστραλία θύμισαν οι ελεύθερες δοκιμές του GP Μαλαισίας. Φελίπε Μάσα και Ferrari ήταν ο ταχύτερος συνδυασμός στην πίστα της Σεπάνγκ, με τον Βραζιλιάνο να κυριαρχεί και στα δύο σκέλη της διαδικασίας. Πίσω του βρέθηκαν οι δύο Renault των Φιζικέλα, Κοβαλάινεν, ενώ 4ος ήταν ο Ράικονεν, ο οποίος έκανε γνωστό ότι τελικά δεν θα αλλάξει κινητήρα. Σε …ρηχά νερά κινήθηκαν οι δύο McLaren.
Μια μικρή διαρροή νερού προς το τέλος της κούρσας στο Αλμπερτ Παρκ στην F2007 του Ράικονεν δημιούργησε ανησυχία στο στρατόπεδο της Ferrari για το αν θα πρέπει να γίνει αλλαγή κινητήρα, κάτι θα σήμαινε ποινή 10 θέσεων στην γραμμή εκκίνησης του αγώνα.
Μετά το τέλος όμως των δοκιμών της Μ.Παρασκευής, ο «Iceman» ξεκαθάρισε ότι θα κρατήσει τον ίδιο κινητήρα.
«Δεν υπάρχει λόγος να τον αλλάξουμε. Ετσι έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά.
Το παράδοξο ήταν ότι οι κορυφαίοι χρόνοι των οδηγών ήρθαν στο 1ο σκέλος και όχι στο 2ο όπως γίνεται συνήθως. Ο Μάσα έδειξε τις άγριες διαθέσεις του με το καλημέρα, γυρίζοντας την πίστα σε 1:34.927, δείχνοντας ότι η απαγόρευση των «κινούμενων πατωμάτων» που χρησιμοποίησε η Ferrari στην Αυστραλία, δεν επηρεάζει την απόδοση της F2007.
Ο πιλότος της Scuderia είχε κάνει τον καλύτερο χρόνο και στις ελεύθερες δοκιμές του GP Αυστραλίας, αλλά προδόθηκε στη συνέχεια από το κιβώτιο ταχυτήτων του.
Ο μόνος οδηγός που πλησίασε τον ρυθμό του βραζιλιάνου ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος είχε τον 2ο καλύτερο χρόνο ημέρας με 1:35.220.
Στην 3η και 4η θέση βρέθηκαν οι Λιούις Χάμιλτον και Ράικονεν αντίστοιχα, ενώ εκτός πρώτης 10άδας έμειναν οι δύο Renault.
Αυτά στο 1ο σκέλος, γιατί στο 2ο κομμάτι τα γαλλικά μονοθέσια έλαμψαν. Φιζικέλα και Κοβαλάινεν βρέθηκαν ακριβώς πίσω από τον Μάσα, με τον Ράικονεν να παίρνει ξανά την 4η θέση.
Την ίδια στιγμή, οι McLaren έχαναν πολύ έδαφος. Ο Χάμιλτον ήταν 9ος και πάνω από 1 πιο αργός από τον Μάσα, ενώ ο Αλόνσο πήγε ακόμα χειρότερα (12ος).
Πολύ καλή απόδοση είχαν οι δύο Williams των Νίκο Ρόσμπεργκ και Αλεξάντερ Βουρτς (5η και 6η θέση αντίστοιχα), ενώ ο Ρόμπερτ Κούμπικα στην 7η θέση ήταν πιο γρήγορος από τον ομόσταβλό του στην BMW-Sauber, Νικ Χάιντφελντ.
Σε αντίθεση με την Ferrari, οι δύο BMW έδειχναν σαφώς πιο επηρεασμένες από την απαγόρευση των «κινούμενων πατωμάτων» από πλευράς FIA.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.