Ο Ομπικβέλου κορυφαίος Ευρωπαίος αθλητής του 2006, έκτος ο Ιακωβάκης
Ο Πορτογάλος Φράνσις Ομπικβέλου ανακηρύχθηκε κορυφαίος αθλητής του 2006 από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου (ΕΑΑ). Ο νιγηριανής καταγωγής σπρίντερ κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια (100μ. και 200μ.) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ. Την έκτη θέση πήρε ο Περικλής Ιακωβάκης.
Ο Πορτογάλος Φράνσις Ομπικβέλου ανακηρύχθηκε κορυφαίος αθλητής του 2006 από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου (ΕΑΑ).
Ο νιγηριανής καταγωγής σπρίντερ κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια (100μ. και 200μ.) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ.
Δεύτερος στην ψηφοφορία ήταν ο περσινός νικητής, ο Λιθουανός δισκοβόλος Βιργκίλιους Αλέκνα, και τρίτος ο Νορβηγός ακοντιστής Αντρέας Τόρκιλντσεν, ενώ την έκτη θέση πήρε ο Περικλής Ιακωβάκης, πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. με εμπόδια.
Οι 25 αθλητές που ψηφίστηκαν και οι πόντοι που συγκέντρωσαν:
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.