Φινάλε στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τις εθνικές στο πινγκ πονγκ
Εκτός έδρας είναι το φινάλε των εθνικών μας ομάδων πινγκ-πονγκ στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι άνδρες - που έχουν προβιβασθεί - αγωνίζονται κόντρα στην Αυστρία στο Μπαντ Βάλτερσντορφ (21:00), ενώ οι γυναίκες - που έχουν υποβιβασθεί - αντιμετωπίζουν την Κροατία στην πόλη Κούτινα (19:00).
Εκτός έδρας είναι το φινάλε των εθνικών μας ομάδων πινγκ-πονγκ στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι άνδρες – που έχουν προβιβασθεί – αγωνίζονται κόντρα στην Αυστρία στο Μπαντ Βάλτερσντορφ (21:00), ενώ οι γυναίκες – που έχουν υποβιβασθεί – αντιμετωπίζουν την Κροατία στην πόλη Κούτινα (19:00) για την 6η και τελευταία αγωνιστική για το γκρουπ Β της ευρωπαϊκής Premier Division.
Η εθνική των ανδρών βρίσκεται στην 3η θέση του ομίλου με 7 βαθμούς κι έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στην Premier Division του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Βελιγραδίου.
Το ίδιο ισχύει και για την Αυστρία, η οποία είναι 2η με ένα βαθμό παραπάνω και δεν μπορεί να υποσκελίσει την πρωτοπόρο Κροατία (9 βαθμοί).
Εάν η Ελλάδα επιβληθεί με σκορ καλύτερο από το 3-2, με το οποίο είχε χάσει στον 1ο γύρο στην Αθήνα, τότε θα τερματίσει 2η στο γκρουπ Β, αλλά αυτό θα έχει ελάχιστη σημασία κι απλά μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στην κλήρωση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Κωστόπουλος έχει στην αποστολή τους: Παναγιώτη Γκιώνη (Νο 56), Δημήτρη Παπαδημητρίου (Νο 375) και Κώστα Λαγογιάννη (Νο 441) κι αυτούς θα χρησιμοποιήσει στον αυριανό αγώνα.
Ο 23χρονος Παπαδημητρίου θα κάνει ντεμπούτο με την εθνική ανδρών, ενώ ο 26χρονος Λαγογιάννης θα μετάσχει για πρώτη φορά σε αγώνα τέτοιας διοργάνωσης.
Η εθνική μας ομάδα των γυναικών πήγε στην Κροατία να δώσει έναν αγώνα με εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα. Βρίσκεται χωρίς νίκη στην τελευταία θέση του γκρουπ Β και υποβιβάζεται στην Challenge Division του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Παρόλα αυτά, για τα νεαρά κορίτσια που θα εμπιστευθεί ο Γιώργος Καρύτσας και θα τα χρησιμοποιήσει στη θέση των βασικών Μοίρου, Ντουλάκη, Φίλη, ο αγώνας αποτελεί ένα πολύ καλό τεστ.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα επιλέξει την τριάδα ανάμεσα στις Ελπίδες Όλγα Γεωργοπούλου (νούμερο 498 στο παγκόσμιο RANKING LIST), Φιλαρέτη Εξάρχου (Νο 533) και τις νεάνιδες Αγγελίνα Παπαδάκη (Νο 422), Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 522).
Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία δεν έχει εμπειρία τέτοιου αγώνα, ενώ η Εξάρχου και η Παπαδάκη, εφόσον αγωνιστούν, θα κάνουν την πρώτη τους συμμετοχή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας