Όγδοη και στο τραμπολίνο 3μ η Παππά, 10η η Χατζημήτρου
Οπως ακριβώς και στα 10μ., έτσι και στις καταδύσεις από τραμπολίνο 3μ. η Ευτυχία Παππά κατέλαβε την όγδοη θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Η Ελένη Χατζημήτρου κατετάγη 10η και ξεπέρασε τις προσδοκίες της με την είσοδο στον τελικό.
Οπως ακριβώς και στα 10μ., έτσι και στις καταδύσεις από τραμπολίνο 3μ. η Ευτυχία Παππά κατέλαβε την όγδοη θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.
Μολονότι δεν ξεκίνησε καλά και ήταν μόλις 11η μετά την πρώτη προσπάθειά της, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πλασαρίστηκε γρήγορα στην οκτάδα και έμεινε εκεί ως το τέλος του αγώνα, παρά το γεγονός ότι στην τελευταία της κατάδυση πήγε πολύ άσχημα (βαθμολογήθηκε με 3.5 έως 5.0).
Από την πλευρά της, η Ελένη Χατζημήτρου κατετάγη 10η, αν και στις δύο πρώτες προσπάθειές της έδειχνε ικανή να παλέψει και αυτή για μία θέση στην οκτάδα.
Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την 23χρονη Ελληνίδα καταδύτρια, που πάντως ξεπέρασε τις προσδοκίες της με την είσοδο στον τελικό.
Το αγώνισμα είχε εντυπωσιακές ανατροπές και σημαδεύτηκε από τον καταποντισμό της τετράκις πρωταθλήτριας Ευρώπης, της Ρωσίδας Γιούλια Παχάλινα, που περιορίστηκε στην έκτη θέση, αν και βρισκόταν στην κορυφή μετά τις τρεις πρώτες προσπάθειες.
Στην τέταρτη κατάδυση έκανε σοβαρό λάθος και βρέθηκε μακριά από τις θέσεις του βάθρου.
Την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκε η Σουηδή Αννα Λίντμπεργκ που πήρε το «στέμμα» της πρωταθλήτριας Ευρώπης, αφήνοντας πίσω της τη Γερμανίδα Ντίτε Κότσιαν.
Μεγάλη έκπληξη ήταν και η τρίτη θέση της Νόρα Μπάρτα, που χάρισε στην Ουγγαρία το πρώτο μετάλλιό της στο συγκεκριμένο αγώνισμα.
Νωρίτερα είχε διεξαχθεί ο τελικός των συγχρονισμένων καταδύσεων ανδρών από βατήρα δέκα μέτρων, όπου συμμετείχαν συνολικά έξι ζευγάρια.
Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στη Ρωσία, με τους Ντμίτρι Ντόμπροσκοκ και Γκλεμπ Γκαλπερίν να επαναλαμβάνουν την επιτυχία τους στο περυσινό Παγκόσμιο του Μόντρεαλ.
Τη δεύτερη θέση πήραν οι Γερμανοί Χάικο Μέγερ και Σάσα Κλάιν, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κέρδισαν οι Ιταλοί Μικέλε Μπενεντέτι και Φραντσέσκο Ντελ Ουόμο.
Απογοήτευσαν οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2002 και του 2004, οι Ουκρανοί Αντον Ζαχάροφ και Ρόμαν Βολόντκοφ, που περιορίστηκαν στην τέταρτη θέση.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας