Οδηγίες Καραμανλή σε Τατούλη εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Οδηγίες και κατευθύνσεις εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έδωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Τατούλη, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου.
43
Οδηγίες και κατευθύνσεις εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έδωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Τατούλη, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μετά τη συνάντηση, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αλλαγές στο ΔΣ του Φεστιβάλ Αθηνών, ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι αυτό είναι θέμα αρμοδιότητας του ΕΟΤ, αλλά -όπως είπε- ότι οι αλλαγές γίνονται με κριτήριο την αλλαγή φιλοσοφίας του Φεστιβάλ.
«Θεωρώ ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών έχει μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από τη φιλοσοφία που υπήρξε μέχρι τώρα. Και, βέβαια, είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν μεγάλες προσωπικότητες που εκπροσωπούν τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης και του κόσμου» τόνισε ο κ. Τατούλης, υπογραμμίζοντας:
«Αυτό δίνει μεγαλύτερη δυνατότητα, μεγάλες δυνάμεις και μεγάλη ώθηση, ώστε να μπορέσει το Φεστιβάλ Αθηνών να αντιμετωπίσει τη νέα πεντηκονταετία που έρχεται μπροστά του. Ο θεσμός θα πρέπει να είναι ένας θεσμός πολύ σύγχρονος. Θα πρέπει να αντιληφθεί τα καινούρια παγκόσμια πρότυπα και τα καινούρια δεδομένα. Και αυτό θα κάνει το καινούριο Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών».
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για το θέμα του ΔΣ του Φεστιβάλ Αθηνών αναφέρεται:
«Η απόφαση για αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών είναι κυβερνητική και ελήφθη με γνώμονα την αναβάθμιση του θεσμού και την ενδυνάμωση του διεθνούς του χαρακτήρα. Για την αλλαγή συνεργάστηκαν τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιτούδης για όσα έζησε στο Τελ Αβίβ: «Η έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε μια γυναίκα, έγινε 700 μ. από το σπίτι μου»
- Πάτρα: Κατολισθήσεις απειλούν κατοικίες – Εντολή εκκένωσης από την Πολιτική Προστασία
- «Πήγα για ύπνο» – Ο Μπιλ Κλίντον μιλάει για τη φωτογραφία με το τζακούζι των αρχείων Έπσταϊν που έγινε viral
- ΒΗΜΑ: Έρχεται αυτή την Κυριακή με τον Β’ τόμο του Ετυμολογικού Λεξικού της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γεώργιου Μπαμπινιώτη
- Οι παίκτριες της εθνικής ποδοσφαίρου του Ιράν δεν τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας (vid)
- Γρηγόρης Αυξεντίου: Μπροστά στο κενό του μνήμα
- Η κυβέρνηση Τραμπ ξηλώνει τα συστήματα της Anthropic, στρέφεται στην OpenAI
- ΚΚΕ: Ερώτηση τριών βουλευτών για τη συντήρηση και ανάδειξη του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς» στην Καισαριανή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442