Εγκαίνια για το ελληνικό περίπτερο στην Μπιενάλε Βενετίας
Τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην Μπιενάλε Βενετίας πραγματοποίησε το Σάββατο ο Ευ.Βενιζέλος, παρουσία πολλών καλλιτεχνών και επισκεπτών της διεθνούς έκθεσης. Την Ελλάδα εκπροσωπούν η Αθ.Κυριακάκου και ο Δ.Ρότσιος με την εγκατάσταση «Intron».
38
Τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην Μπιενάλε της Βενετίας πραγματοποίησε το Σάββατο ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία πολλών καλλιτεχνών και επισκεπτών της διεθνούς εικαστικής έκθεσης.
Η εθνική επίτροπος Μαρίνα Φωκίδη παρουσίασε τη φετινή συμμετοχή της χώρας μας, την οποία εκπροσωπούν η Αθανασία Κυριακάκου και ο Δημήτρης Ρότσιος, με την εγκατάσταση «Intron».
Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι «η Μπιενάλε Βενετίας είναι πάντα το πιο σημαντικό εικαστικό γεγονός σε διεθνές επίπεδο. Η Ελλάδα πρέπει να δείχνει εδώ το σύγχρονο πρόσωπό της, τη σύγχρονη τέχνη της, η οποία καμιά φορά επισκιάζεται από το βάρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».
Το ελληνικό περίπτερο προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, μεταξύ των οποίων τον υπουργό Πολιτισμού της Ιταλίας Τζουλιάνο Ουρμπάνι, τον υπουργό Πολιτισμού της Πορτογαλίας Πέδρο Ροζέτα, την επίτροπο της ΕΕ για τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τον Αθλητισμό Βίβιαν Ρέντινγκ, το δήμαρχο της Βενετίας Πάολο Κόστα, καθώς επίσης τον πρόεδρο και το διευθυντή της Μπιενάλε.
Από ελληνικής πλευράς στα εγκαίνια παρευρέθηκαν η διευθύντρια του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας Χρύσα Μαλτέζου, ο Έλληνας πρόξενος στη Βενετία Γιώργος Στυλιανόπουλος, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, κ.ά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Μαρία Καρυστιανού θέλει να γυρίσει τις γυναίκες πενήντα χρόνια πίσω
- Συγκλονίζει ο Πολονάρα: Επέστρεψε στο γήπεδο και αποθεώθηκε (vids)
- Η Ιωάννα Καρέλια θα στηρίξει αθλητές για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες
- Ισπανία: Τα μοιραία 20 δευτερόλεπτα ανάμεσα στον πρώτο εκτροχιασμό και τη σύγκρουση – Τι καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί
- Ιράν: Γιατί είναι δύσκολη η πολιτική αλλαγή – Οι διαιρέσεις της αντιπολίτευσης και ο ρόλος του Παχλαβί
- Το τέλος της καπνοδόχου; «Στοπ» σε τζάκια και ξυλόσομπες βάζουν οι ευρωπαϊκές πόλεις
- Από εικοσάρηδες μέχρι θαυμαστές με Πι αποχαιρετούν τον θρύλο Bob Weir στη γενέτειρά του το Σαν Φρανσίσκο
- ΟΗΕ: «Παιδιά πεθαίνουν και αυτό θα γίνει χειρότερο» – Προειδοποιήσεις για την Υεμένη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442