Στις 15 Μαΐου 2026, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, η «ιέρεια του punk», η ποιήτρια, η καλλιτέχνιδα και ακτιβίστρια θα παρουσιάσει ένα μοναδικό set, όπου μουσική και λόγος ενώνονται σε μια τελετουργική, βαθιά ανθρώπινη εμπειρία – μια παράσταση που ξεπερνά τα όρια της συναυλίας και λειτουργεί σαν κοινή ανάσα, σαν πρόσκληση για έναν καλύτερο κόσμο.
Πενήντα ένα χρόνια μετά το Horses, ο αντίκτυπος της Patti Smith παραμένει τεράστιος: από το «Because the Night» μέχρι το «People Have the Power», από τις ποιητικές της αναγνώσεις μέχρι την ακτιβιστική της δράση, συνεχίζει να εμπνέει μουσικούς, συγγραφείς και πολίτες σε όλο τον κόσμο.
Έχει διακριθεί με το National Book Award για το Just Kids, έχει εισαχθεί στο Rock and Roll Hall of Fame, ενώ η λογοτεχνική και καλλιτεχνική της παραγωγή εξακολουθεί να επηρεάζει τις σύγχρονες τέχνες.
Πρόσβαση στο Θέατρο Λυκαβηττού • Πρόσβαση στο πάρκινγκ μόνο για ΑμεΑ, ηλικιωμένους και ταξί για επιβίβαση/αποβίβαση. • Ο Δήμος Αθηναίων παρέχει δωρεάν shuttle bus από Σαρανταπήχου 19:00–21:30. • Μετά το τέλος της συναυλίας, shuttle για την κάθοδο. • Προτεραιότητα: ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, έγκυες.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας