ΣΥΡΙΖΑ για ανασκόπηση Μητσοτάκη: Η απόστασή του από την πραγματικότητα μεγαλώνει με τρόπο γεωμετρικό
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «σε κάθε κυριακάτικο μήνυμά του, ο κ. Μητσοτάκης έχει μεγαλύτερο θράσος από το προηγούμενο»
«Σε κάθε κυριακάτικο μήνυμά του, ο κ. Μητσοτάκης έχει μεγαλύτερο θράσος από το προηγούμενο, η απόστασή του από την πραγματικότητα μεγαλώνει με τρόπο γεωμετρικό», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχολιάζοντας την ανασκόπηση του πρωθυπουργού.
«Για το δίκαιο αίτημα του Πάνου Ρούτσι, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως Πόντιος Πιλάτος: Δεν με αφορά, δεν έχω γνώμη!»
«Η αφωνία, τόσο για τη συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν, όσο και για την ακύρωση της συνάντησης με τον Τούρκο Πρόεδρο, αναδεικνύει την επικίνδυνη έλλειψη στρατηγικής στις ελληνοτουρκικές και ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Έλλειψη στρατηγικής και μαζί επικίνδυνη για τη χώρα αμηχανία. Γίνεται σαφές, και από την 80ή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα και από τις εξελίξεις τους τελευταίους μήνες, ότι η Ελλάδα, με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, υποχωρεί διεθνώς ως διπλωματικό και πολιτικό μέγεθος. Τα ζητήματα της διπλωματίας και της Εξωτερικής Πολιτικής δεν λύνονται μονοσήμαντα με εξοπλισμούς. Αυτή η λογική είναι καταστροφική και για τη διπλωματία και για την οικονομία της χώρας. Η απάντηση στις αποτυχίες της κυβέρνησης στην Εξωτερική Πολιτική δεν μπορεί να είναι η κούρσα των εξοπλισμών», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Ντροπιαστική στάση στο Παλαιστινιακό
«Στο Παλαιστινιακό, για μια ακόμη φορά, η στάση της χώρας ήταν ντροπιαστική. Η χώρα προσδέθηκε στο άρμα του Νετανιάχου, κοινώς στη λάθος πλευρά της Ιστορίας. Η εικόνα του απομονωμένου ισραηλινού πρωθυπουργού να μιλά στον ΟΗΕ σε άδεια αίθουσα, δεν επηρέασε και δεν μετατόπισε τον κ. Μητσοτάκη. Αν ο κ. Μητσοτάκης είναι ειλικρινής ως προς το ότι «στηρίζουμε τη λύση των δύο κρατών», όπως αναφέρει στο μήνυμά του, τότε δεν έχει παρά να αναγνωρίσει το Ανεξάρτητο Κράτος της Παλαιστίνης σήμερα, όπως έχει κάνει η πλειοψηφία των χωρών παγκοσμίως. Ακόμα και σήμερα δεν λέει τη λέξη «γενοκτονία» για όσα συμβαίνουν στη Γάζα.
Η ντροπιαστική στάση της κυβέρνησης στο Παλαιστινιακό αποτυπώνεται πλήρως στις απαράδεκτες δηλώσεις Γεωργιάδη, ο οποίος αμφισβητεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και δηλώνει ευθαρσώς ότι «δεν με νοιάζει τι λέει ο ΟΗΕ» σχετικά με το καθεστώς των Ιεροσολύμων. Θυμίζουμε στον κ. Γεωργιάδη ότι για σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως το Κυπριακό, η υφαλοκρηπίδα και το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, η βασική μας εθνική στρατηγική είναι η επίλυσή τους βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου. Επιπλέον, η θέση «δεν με νοιάζει τι λέει ο ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο», αποτελεί βασικό ισχυρισμό των γειτόνων μας», προσθέτει και συμπληρώνει:
«Τι έχει να φοβηθεί από την αλήθεια;»
«Για την ακρίβεια, ούτε λέξη δεν βρήκε να γράψει ο κ. Μητσοτάκης. Τι να πει, άλλωστε; Όταν έχεις επιλέξει να στηρίξεις τα καρτέλ στην Οικονομία και να βγάζεις υπερπλεονάσματα με μεγάλους έμμεσους φόρους, δεν έχεις και πολλά να πεις, γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει. Καλύτερα να σιωπάς.
Για την στεγαστική κρίση, καμία αυτοκριτική. Μόνο πανηγυρισμοί για ένα αμφιλεγόμενο μέτρο, που μάλλον ωθεί τα ενοίκια σε αύξηση παρά θέτει κανόνες και ρυθμίζει την αγορά.
Για το γαλάζιο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ομοίως, ούτε λέξη. Ο κ. Μητσοτάκης κρατάει ακόμα στη θέση του στενού του συνεργάτη τον κ. Μυλωνάκη, πάρα τις αποκαλύψεις. Και βέβαια καμία αναφορά για το πότε θα πληρωθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Για το δίκαιο αίτημα του Πάνου Ρούτσι, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως Πόντιος Πιλάτος: Δεν με αφορά, δεν έχω γνώμη!
Τι έχει να φοβηθεί η κυβέρνηση από την αλήθεια; Τι έχει να φοβηθεί ο κ. Μητσοτάκης;».
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442