Η φάση των «16» του Eurobasket 2025 που διεξάγεται στη Ρίγα της Λετονίας ανήκει στο παρελθόν και πλέον μπαίνουμε στο πραγματικό τουρνουά και στα προημιτελικά που θα κρίνουν την είσοδο των ομάδων στη ζώνη των μεταλλίων
Εκεί βρίσκονται Λιθουνία, Τουρκία, Γερμανία και Φινλανδία, ενώ σήμερα εξασφάλισαν την πρόκρισή τους η Πολωνία, η Σλοβενία, η Γεωργία και φυσικά η Ελλάδα μετά τη νίκη της επί του Ισραήλ.
Η FIBA προλόγισε τα παιχνίδια των προημιτελικών με ένα τρομερό εικαστικό που θυμίζει αφίσα, παρουσιάζοντας τα μεγάλα ματς με τους αστέρες των ομάδων σε κάτι που θυμίζει περιοδικό κόμικ.
Ο Νταβίντε Καλάμπρια μίλησε στο match programme του Παναθηναϊκός - Πλζεν, με τον Ιταλό να δηλώνει χαρούμενος για τη συνεργασία του με τον Ράφα Μπενίτεθ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στους στόχους του με το «τριφύλλι».
Για την απόκτηση του Μόντε Μόρις, την πιθανή μεταγραφή «ψηλού», τον τραυματισμό του Γουόρντ και το επικείμενο ματς με την Μπαρτσελόνα, μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για τη Βαρκελώνη.