Πηγή χρυσού με αποτίμηση 285 εκατ. ευρώ η ακαδημία της Τσέλσι
Η μεταγραφή του Άρμαντο Μπρόγια στη Μπέρνλι σημαίνει ότι η Τσέλσι έχει εισπράξει το προαναφερόμενο ποσό από πωλήσεις παικτών της ακαδημίας της μέσα σε μόλις τρία χρόνια
Πηγή χρυσού μπορούν να χαρακτηριστούν οι ακαδημίες της Τσέλσι. Αν θέλουμε να την αναλύσουμε σε χρήματα η αποτίμηση ανέρχεται στα 285 εκατ. ευρώ, μετά την πώληση και του Αλβανού επιθετικού Αρμάνο Μπρόγια στην Μπέρνλι.
Η μεταγραφή του Μπρόγια στην Μπέρνλι θα φτάσει στα 20 εκατ. λίρες. Στα χρήματα που εισέπραξε η Τσέλσι αυτό το καλοκαίρι πρέπει να προστεθούν τα 14,7 εκατ. λίρες (επίσης από την Μπέρνλι) για τον αμυντικό Μπάσιρ Χάμφρεϊς, όπως και τα 7 του Ίσι Σάμουελς-Σμιθ πήγε στο Στρασβούργο.
Όμως, το ποσό αυτό δεν αποκλείεται να αυξηθεί καθώς η μεταγραφική περίοδος δεν έχει λήξει. Η Τσέλσι συζητεί με την Μπόρνουθ για την παραχώρηση του Τζος Ατσέαμπονγκ, ο οποίος παραχωρείται μόνο για υψηλό ποσό, ενώ στο σφυρί έχουν βγει και ο επιθετικός Τάικουορτζ Τζορτζ, όπως και ο Αγγλος Τρέβορ Τσαλόμπα, οι οποίοι δεν αποκλείεται να αλλάξουν φανέλα.
Η Τσέλσι έχει πάρει πολύ καλά χρήματα και από τις πωλήσεις των Μέισον Μάουντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τζόρτζε Πέτροβιτς (Μπόρνμουθ), Τάμι Άμπραχαμ (Ρόμα), Φικάγιο Τομόρι (Μίλαν) και Κάλουμ Χάντσον-Οντόι (Νότιγχαμ Φόρεστ).
Ειδικά, η Μπέρνλι έχει συμβάλει με πάνω από 55 εκατομμύρια λίρες στην Τσέλσι μέσω των αγορών παικτών αυτό το καλοκαίρι, αποκτώντας επίσης τον μέσο Λέσλι Ουγκοτσούκου για ποσό που εκτιμάται πάνω από 20 εκατομμύρια λίρες, αν και επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί.
LIVE: Ολυμπιακός Β’ – Athens Kallithea. Παρακολουθήστε live στις 13:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός Β’ – Athens Kallithea για τη 14η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της Super League 2. Τηλεοπτικά από το Action 24.
Ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό την Κυριακή και ο Μανόλο Χιμένεθ συνεχίζει να προβληματίζεται ως προς το πώς θα παρατάξει την ομάδα του ώστε να κοντράρει τους «ερυθρόλευκους».