«Δικαιώθηκε η στάση μας στην προανακριτική», λέει η Νέα Αριστερά – «Διαδικασία πλυντήριο της κυβέρνησης»
«Όταν πριν βδομάδες είχαμε πει ότι η διαδικασία εξελίσσεται σε πλυντήριο για την κυβέρνηση φαινόμασταν ως η εξαίρεση» σημείωνε βουλευτής της Νέας Αριστεράς
Δικαιωμένα αισθάνονται τα στελέχη της Νέας Αριστεράς για τη στάση που κράτησε η Πατησίων στη συζήτηση και την ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
«Όταν πριν βδομάδες είχαμε πει ότι η διαδικασία εξελίσσεται σε πλυντήριο για την κυβέρνηση φαινόμασταν ως η εξαίρεση» σημείωνε βουλευτής της Νέας Αριστεράς στο περιθώριο της συζήτησης για την προανακριτική και πρόσθετε πως «τώρα, μετά και τη μεθόδευση της κυβέρνησης, το βλέπουν όλοι».
Παράλληλα, τα στελέχη της Νέας Αριστεράς εκφράζουν ικανοποίηση για την απόφαση των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και του ΚΚΕ να συνταχθούν μαζί της στην αποχώρηση από την τελική ψηφοφορία. Η θέση του κόμματος ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η όλη διαδικασία οδηγεί σε κλείσιμο της υπόθεσης «επιβεβαιώθηκε από τις επιλογές της κυβέρνησης και επισφραγίστηκε από τον τρόπο που στήθηκαν οι κάλπες χτες βράδυ στη Βουλή», σύμφωνα με πηγές της Πατησίων.
Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Στην ομιλία του ο Αλέξης Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη στάση της θέτει τη χώρα σε κίνδυνο. Όπως είπε, «παίζετε την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας μας στα ζάρια για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ!».
Η επίθεση του προέδρου της Νέας Αριστεράς εγγράφεται στη συστηματική κριτική του κόμματος στην επιλογή της κυβέρνησης να σιωπά ή και να υποστηρίζει ανοιχτά την πολιτική του Ισραήλ. Χθες, στην εισαγωγική του τοποθέτηση σε εκδήλωση για το κράτος δικαίου, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε πως «αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι ένα έγκλημα πολέμου με συγκεκριμένο θύτη και συγκεκριμένα θύματα. Και η διεθνής κοινότητα αδρανεί. Σιωπά. Νομιμοποιεί το έγκλημα και το δίκιο του ισχυρού. Το βλέπουμε αυτό όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός ανταλλάσσει αβρότητες και επισκέψεις με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, τον άνθρωπο για τον οποίο έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου».
Στο πλαίσιο αυτό, πηγές της Πατησίων, αποκριθήκαν με περίσκεψη στο ερώτημα δημοσιογράφων για την έκτακτη σύσκεψη με θέμα την αντιβαλλιστική προστασία της χώρας.
«Θα περιμένουμε επίσημη ενημέρωση», τόνιζαν και προσέθεταν ότι «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει αν θεωρεί ότι η χώρα μας είναι στόχος επίθεσης και αν ναι, γιατί. Ελπίζουμε έστω και τώρα να της γίνει σαφές ότι η ολόψυχη στήριξη στο καθεστώς Νετανιάχου εκτός από όλες τις άλλες διαστάσεις, θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας».
.
- Αλμέιδα: «Τι να κάνω, να αρχίσω να κλαίω;»
- Πρόσβαση στη συνταγογράφηση φαρμάκων για την παχυσαρκία ζητούν οι παθολόγοι
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Πώς μπορεί να απασχολήσει τη Euroleague ο τραυματίας Έξουμ: Όλες οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του
- Περισσότερο από ένα παιχνίδι: Πώς η νέα Barbie ξορκίζει το στίγμα του αυτισμού στα παιδιά
- Από το περιβάλλον στην ισότιμη πρόσβαση: Πώς η Bayer Ελλάς επενδύει στη βιωσιμότητα με πράξεις
- Κλιμακώνουν οι αγρότες, σκέψεις και για τρακτέρ στην Αθήνα – Με ποινές απειλεί το Μαξίμου και συναντά μόνο τους «πρόθυμους»
- Ο μεγάλος τελικός του Super Cup: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «μονομαχούν» για τον τίτλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442