ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Θα παραμείνει στο Μαξίμου ο Βορίδης;
«Οι Ευρωπαίοι και Έλληνες εισαγγελείς θα πρέπει να φτάσουν μέχρι το τέλος και η Βουλή να κάνει πλέον το χρέος της για αλήθεια και δικαιοσύνη σε ένα σκάνδαλο που εκθέτει τη χώρα μας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Τις ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καιθώς η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία για δύο πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Μάκη Βορίδη και τον Λευτέρη Αυγενάκη, για τους οποίους προκύπτουν στοιχεία για πιθανή εμπλοκή τους στο σκάνδαλο.
«Η συχνότητα αποκάλυψης σκανδάλων διαφθοράς επί Νέας Δημοκρατίας είναι πρωτοφανής στην Ευρώπη», σημειώνει η Κουμουνδούρου.
Και προσθέτει πως «το κλιμάκιο των εντεταλμένων της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, μετά τους ελέγχους που διενήργησε στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την περίοδο 2019-2024, ‘σκόνταψε’ σε πολιτικά πρόσωπα και έστειλε την υπόθεση στη Βουλή».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη, «για τους οποίους οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς, έστειλαν το φάκελο με όλα τα στοιχεία για το σκάνδαλο με τα ‘γαλάζια βοσκοτόπια’ στη Βουλή μέσω της Εισαγγελίας».
«Οι Ευρωπαίοι και Έλληνες εισαγγελείς θα πρέπει να φτάσουν μέχρι το τέλος και η Βουλή να κάνει πλέον το χρέος της για Αλήθεια και Δικαιοσύνη σε ένα σκάνδαλο που εκθέτει τη χώρα μας και ζημιώνει τον αγροτικό κόσμο», υπογραμμίζει και διερωτάται αν «μέχρι τότε, ο κ. Βορίδης θα βρίσκεται στο Μαξίμου».
Τι αναφέρει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το σκάνδαλο
«Κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας, προέκυψαν πληροφορίες σχετικά με την πιθανή εμπλοκή δύο πρώην υπουργών στην υποβοήθηση και υποκίνηση της υπεξαίρεσης (παραβίαση εμπιστοσύνης) γεωργικών κονδυλίων της ΕΕ κατά την άσκηση των επίσημων καθηκόντων τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ευρωπαϊκής εισαγγελίας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη, για τους οποίους οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς αμελλητί, σύμφωνα με όσα επιτάσσει το Σύνταγμα, έστειλαν το φάκελο με όλα τα στοιχεία στη Βουλή μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
- Η διατροφή μετά τις γιορτές: Η ώρα της αποτοξίνωσης
- Οι παγίδες για τις χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων – Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις
- Έξι στους δέκα με κύρια σύνταξη κάτω των 1.000 ευρώ – Τι δείχνουν τα στοιχεία
- Εργαζόμενοι ΔΥΠΑ για το φιάσκο με τα επιδόματα: Παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης οι προπληρωμένες κάρτες
- Συνταγή: Γαλατόπιτα
- Ξεκινούν 48ωρη απεργία οι οδηγοί ταξί – Τα αιτήματά τους
- Έρευνα: Έτσι η άσκηση βελτιώνει την ψυχική μας υγεία
- Καιρός: Συνεχίζεται το κύμα ψύχους την Τρίτη – Ανεβαίνει η θερμοκρασία από Τετάρτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442