Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Ούτε τα προσχήματα! Βούλωσαν τα αυτιά τους πολλά ΜΜΕ και δεν ακούν τι λέει ο «Φραπές». Ρωτάνε το Μαξίμου και σερβίρουν non paper

Δημόσιο: Ξεκίνησε η αξιολόγηση από τους πολίτες – Η διαδικασία

Δημόσιο: Ξεκίνησε η αξιολόγηση από τους πολίτες – Η διαδικασία

Το νέο σύστημα ηλεκτρονικής αξιολόγησης δημόσιων υπηρεσιών από τους πολίτες παρουσιάστηκε σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όλοι αξιολογούμαστε, διαμηνύει η κυβέρνηση κι από σήμερα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες, μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, να αξιολογήσουν δεκάδες κρίσιμες υπηρεσίες του Δημοσίου με στόχο τη διαρκή βελτίωση του κράτους.

Η διαδικασία

Με τους κωδικούς TaxisNet μπορούμε από σήμερα στην πλατφόρμα «axiologisi.ypes.gr» να απαντήσουμε σε περίπου 50 ερωτήσεις για 45 υπηρεσίες και φορείς. Πρόσβαση έχουν περίπου 5 εκατομμύρια Έλληνες και αλλοδαποί εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, ανώνυμα, δίνοντας μόνο ηλικία και περιοχή διαμονής. Η διαδικασία θα γίνεται δύο φορές τον χρόνο και τα δεδομένα θα είναι μόνιμα διαθέσιμα σε όλους.

Η αξιολόγηση στα ερωτηματολόγια γίνεται σε μία κλίμακα από το 1 έως το 10, όπου το 1 σημαίνει καθόλου ικανοποιημένος και το 10 απόλυτα. Προς αξιολόγηση τίθενται φορείς και υπηρεσίες όπως η Εφορία, ο e-ΕΦΚΑ, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, υπηρεσίες του gov.gr, τα οδικά δίκτυα, τα σχολεία και τα πάρκα.

Δημοσκοπήσεις

Την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση της Opinion Poll, η ΝΔ φτάνει το 30%, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην 6η θέση με 6,1% και το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πτώση στο 13% στην εκτίμηση ψήφου.

Τα άλλα κόμματα παίρνουν: ΚΚΕ 8,4%, Ελληνική Λύση 10,5%, Πλεύση Ελευθερίας 16,5%, Νίκη 3,2%, ΜέΡΑ25 2,6%, Νέα Αριστερά 1,6%, Φωνή Λογικής 3%, Κίνημα Δημοκρατίας 2,7%.

Σε άλλη μέτρηση της ALCO, η ΝΔ είναι στο 24,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 6,7% και το ΠΑΣΟΚ στο 10,4% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων.

Τα υπόλοιπα κόμματα παίρνουν: ΚΚΕ 7,1%, Ελληνική Λύση 8,4%, Νίκη 3,1%, Πλεύση Ελευθερίας 11,6%, ΜέΡΑ25 2,2%, Νέα Αριστερά 1,1%, Φωνή Λογικής 2,7%, Κίνημα Δημοκρατίας 2,4%.

Την ίδια στιγμή, η δήλωση του Κώστα Τσουκαλά ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρώτο στις εκλογές, δεν θα είναι αποτυχία για το κόμμα, προκάλεσε αναταραχή στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι ο στόχος της νίκης στις κάλπες παραμένει.

Όλα τα κόμματα αναμένουν την εικόνα που θα δώσουν προσεχώς οι δημοσκοπήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο