Τέμπη: Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα, λέει η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση μετά τη δημοσιοποίηση του αποκαλυπτικού πορίσματος για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ
«Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα για τις αιτίες του δυστυχήματος στα Τέμπη και εκθέτει την κυβέρνηση για τις πολιτικές ευθύνες και την εγκληματική της αδιαφορία», αναφέρει σε αιχμηρή της ανακοίνωση η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις.
«Εικόνα πλήρους διάλυσης» στον ελληνικό σιδηρόδρομο, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Η ουσία του πορίσματος είναι ότι το 2023 δεν λειτουργούσε τίποτα απολύτως στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Εντοπίστηκαν εγκληματικές παραλείψεις και κενά στο σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας, υποστελέχωση, υποσυντήρηση των υποδομών και εικόνα πλήρους διάλυσης», τονίζει η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποκαλυπτικό ήταν το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.
«Κρίσιμα στοιχεία χάθηκαν επειδή υπήρξε αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος, με αποτέλεσμα οι Αρχές και οι ειδικοί να αδυνατούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τις αιτίες της ανάφλεξης», σημειώνεται.
«Επιβεβαιώθηκε επίσης, ότι η φονική πυρόσφαιρα δεν προκλήθηκε από τα έλαια σιλικόνης των μετασχηματιστών των τρένων, όπως είχε αρχικά υποστηριχθεί», τονίζεται.
«Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε μια σειρά νέων θεσμικών παρεμβάσεων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων ΕRA και τις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι να απαντηθεί άμεσα εάν ο ελληνικός σιδηρόδρομος είναι σήμερα ασφαλής για τους επιβάτες και εργαζόμενους, αλλά και να διορθωθούν οι στρεβλώσεις στη λειτουργία του», τονίζεται στην ανακοίνωση.
- Καθαρά Δευτέρα: Όλα όσα ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα για την «αργία»
- Τώρα ιδρώνει: Η φωτογραφία του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου μετά τη σύλληψή του έγινε «έργο τέχνης» στο Λούβρο
- Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ – 600 μολύβια και 10 ποιήματα: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Έτσι αφύπνισε τους παίκτες του ο Σπανούλης: «Τους είπα ή συγκεντρωνόμαστε στο μπάσκετ ή φεύγω»
- Ελ Μέντσο, ο βαρόνος που μετέτρεψε ένα καρτέλ ναρκωτικών σε κρατικό μηχανισμό – Η ιστορία του, η οικογένειά του και ο Τραμπ
- Πώς γιορτάζουν τα Κούλουμα οι δήμοι – Οι εκδηλώσεις από το λόφο Φιλοπάππου και τη Φρεαττύδα έως τη Θεσσαλονίκη
- Tο παράδειγμα της Ρόμα και τα λόγια του αθλητικού διευθυντή της Λεβερκούζεν για τον Ολυμπιακό (vid)
- Ζελένσκι: Δεν θα παραδώσουμε εδάφη για κατάπαυση πυρός – Τι είπε για τις εκλογές στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442