ΚΚΕ για Τέμπη: Η ΝΔ για να εμποδίσει το λαϊκό ρεύμα της 28 Φεβρουαρίου επιστρατεύει απειλές και συκοφαντία
«Επιστρατεύει, όμως, και την υπερπροβολή της αντιπαράθεσης με μια “βολική αντιπολίτευση” που δεν αγγίζει τις πραγματικές αιτίες του εγκλήματος των Τεμπών», τονίζει το ΚΚΕ
Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το ΚΚΕ εν όψει της απεργίας της 28ης Φεβρουαρίου.
Όπως τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα «η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να εμποδίσει το λαϊκό ρεύμα που δυναμώνει και θα εκφραστεί σε όλη την Ελλάδα στην απεργία της 28ης Φλεβάρη, επιστρατεύει τη γνωστή τακτική των απειλών και της συκοφαντίας. Επιστρατεύει, όμως, και την υπερπροβολή της αντιπαράθεσης με μια “βολική αντιπολίτευση” που δεν αγγίζει τις πραγματικές αιτίες του εγκλήματος των Τεμπών, γιατί έχει μερίδιο ευθύνης στη διαμόρφωση τους».
Συνεχίζει λέγοντας πως «’κερασάκι στην τούρτα” της επιχείρησης παραπλάνησης είναι η υποκριτική επίκληση της “ανεξαρτησίας” της δικαιοσύνης από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα, δηλαδή, που απέρριψαν στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση την πρόταση του ΚΚΕ ακόμα και για το στοιχειώδες, να μην διορίζεται η ηγεσία της ανώτατης δικαιοσύνης απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση».
«Η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα είναι στριμωγμένη από το εργατικό – λαϊκό κίνημα»
Τις εξελίξεις σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών και τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τη Θεσσαλονίκη, στα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχολίασε δηκτικά ο βουλευτής Α’ Πειραιώς του ΚΚΕ Νίκος Αμπατιέλος, σημειώνοντας πως «είναι ένα ακόμα επεισόδιο από την πλευρά του πρωθυπουργού, που επιδιώκει να ξεφύγει από αυτό που πραγματικά είναι, στριμωγμένος. Η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα είναι στριμωγμένη από το εργατικό – λαϊκό κίνημα».
Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤnews, από την πρώτη στιγμή, το ΚΚΕ μίλησε «για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Όχι αφού έγινε το έγκλημα. Από την προηγούμενη εβδομάδα, δεκαπέντε μέρες πριν, που η παράταξή μας των σιδηροδρομικών στα τρένα έβγαλε αυτή την ανακοίνωση, που έγινε και γνωστή, ότι έρχεται έγκλημα και θα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα μετά. Ό,τι ζήσαμε ακριβώς».
Υπογράμμισε πως «δύο χρόνια μετά, δεν σταμάτησε ο κόσμος να βγαίνει στους δρόμους, οι σύλλογοι, οι οικογένειες των θυμάτων σε μια πολύ μεγάλη μάχη, αλλά και τα συνδικάτα, τα σωματεία, οι φοιτητές, οι μαθητές και φτάνουμε δύο χρόνια μετά, κοντά δυστυχώς στη μαύρη αυτή επέτειο, 28 του Φλεβάρη, να οργανώνεται μια απεργία με πάρα πολύ μεγάλη δυναμική. Αυτό δείχνουν όλα τα στοιχεία και αυτό θα γίνει την Παρασκευή».
- Νέα Καληδονία: 55χρονος σέρφερ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία
- Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 2-1: To «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε το τοπικό ντέρμπι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]
- Αμφίκλεια: Κοντοσούβλι για ρεκόρ Γκίνες μήκους 130 μέτρων με 800 κιλά κρέας
- Ρόμα-Κρεμονέζε 3-0: Έπιασε τη Νάπολι στην 3η θέση με οδηγό τον Κριστάντε
- Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]
- Έδεσσα: Αιματηρό επεισόδιο στο καρναβάλι – 23χρονος μαχαίρωσε 21χρονο στο πόδι
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπασκόνια με «κατοστάρα» στη Ρεάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-136x85.jpg)



























![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442