Ιαπωνία: Σεξουαλικό σκάνδαλο οδηγεί κολοσσούς σε ρήξη με ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια της χώρας
Μεγάλες εταιρείες μποϊκοτάρουν και αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από γνωστό τηλεοπτικό σταθμό, μετά τη συγκάλυψη σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ένας από τους πιο διάσημους παρουσιαστές της χώρας.
Δεκάδες μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες απέσυραν τις διαφημίσεις τους στον τηλεοπτικό σταθμό Fuji Television, εν μέσω ισχυρισμών ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας προσπάθησαν να συγκαλύψουν ένα σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ένας από τους πιο διάσημους παρουσιαστές στην Ιαπωνία.
Τι συνέβη
Το σκάνδαλο επικεντρώνεται στον Μασαχίρο Νακάι, πρώην μέλος του σούπερ δημοφιλούς boy band SMAP και τώρα δημοφιλής παρουσιαστής στο Fuji και σε άλλα ιαπωνικά δίκτυα. Ο Νακάι έχει συνδεθεί από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης με μια φερόμενη σεξουαλική επίθεση σε ένα πάρτι που φέρεται να διοργάνωσε ένα από τα μέλη του προσωπικού της Fuji TV.
Αφού το εβδομαδιαίο περιοδικό Shukan Bunshun ανέφερε τον Δεκέμβριο έναν διακανονισμό ύψους 90 εκατομμυρίων γιεν (556.915,84 ευρώ) μεταξύ του Νακάι και μιας γυναίκας σχετικά με την υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση σε ένα δείπνο του 2023, ο πρώην μουσικός των SMAP εξέδωσε δήλωση με την οποία αναγνώρισε έναν διακανονισμό για «ένα πρόβλημα», αλλά αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε βία.
Η αντικατάσταση των διαφημίσεων
Η είδηση του σκανδάλου δεν προκάλεσε αμέσως πλημμύρα αποχωρήσεων από τους χορηγούς. Αλλά πολλοί άρχισαν να αντικαθιστούν τις διαφημίσεις τους με ανακοινώσεις δημόσιας υπηρεσίας μετά τη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής από την Fuji TV που προκάλεσε επικρίσεις ότι η εταιρεία στερείται διαφάνειας και μεταμέλειας για την υπόθεση.
Ποιοι αποσύρονται
Μεγάλοι χορηγοί, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες Nissan Motor Co. και Toyota Motor Corp., η εταιρεία καλλυντικών Shiseido, η εταιρεία λιανικής Seven & I Holding Co. και η ασφαλιστική εταιρεία ζωής Meiji Yasuda, ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την Fuji TV. Δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι περισσότερες από 50 εταιρείες έκαναν το ίδιο.
Η Nissan δήλωσε την Τρίτη ότι απέσυρε τις προσθήκες της Fuji TV και παρακολουθούσε τις εξελίξεις προτού αποφασίσει για περαιτέρω βήματα.
Συγγνώμη, χωρίς συγγνώμη
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Παρασκευής, ο πρόεδρος της Fuji TV Κοΐτσι Μινάτο ζήτησε συγγνώμη και αναγνώρισε ότι η εταιρεία του δεν είχε αποκαλύψει το πρόβλημα, παρόλο που το γνώριζε περίπου έξι μήνες πριν από την έκθεση της Shukan Bunshun. Ο Μινάτο δήλωσε ότι η Fuji TV θα διερευνήσει την υπόθεση, αλλά δήλωσε επίσης ότι πιστεύει ότι οι υπάλληλοί του δεν είχαν κάνει κάτι κακό.
Η Fuji TV ζήτησε συγγνώμη που προκάλεσε προβλήματα σε πολλούς διαφημιστές και πρακτορεία, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες.
Από την Ιαπωνία στην Αμερική
Η τελευταία έκδοση της εφημερίδας Shukan Bunshun, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, επικαλείται μια ανώνυμη εκφωνήτρια της Fuji, η οποία ισχυρίζεται ότι ο ανώτερος υπάλληλος της εταιρείας που συνδέεται με το δείπνο του 2023 είχε οργανώσει και άλλα παρόμοια πάρτι για τον Νακάι και την Fuji TV.
Η Fuji ανακοίνωσε δημοσίως την έρευνα μόνο αφού ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της, η Rising Sun Management, επέκρινε την εταιρεία και απαίτησε πλήρη έρευνα και κατάλληλη δράση. Η Rising Sun είναι θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων Dalton Investment.
Δεν είναι ένα το σκάνδαλο
Η βιομηχανία ψυχαγωγίας της Ιαπωνίας βρίσκεται εν μέσω ενός κύματος υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένων μαζικών καταχρήσεων από το καταργημένο πλέον πρακτορείο ταλέντων Johnny & Associates, το οποίο διαχειριζόταν το SMAP και πολλά άλλα boy bands. Το 2023, παραδέχθηκε τη σεξουαλική κακοποίηση εκατοντάδων αγοριών και νεαρών ανδρών από τον εκλιπόντα ιδρυτή του, τον μεγιστάνα της ψυχαγωγίας Τζόνι Κιταγκάβα.
*Πηγή: Associated Press
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)



























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442