Εύκολη νίκη με σκορ 3-0 εκτός έδρας επί της Χιρόνα πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της La Liga. Σκόρερ για τη «Βασίλισσα», που πλησίασε στους 2 βαθμούς την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα και με ματς λιγότερο (38-36) ήταν οι Μπέλιγχαμ (36’), Γκιουλέρ (55’) και Εμπαπέ (62’).
Στο πρώτο πεντάλεπτο η Χιρόνα απείλησε τρεις φορές τη Ρεάλ ενώ στο 10’ το σουτ του Ασπρίγια έφυγε μόλις έξω και στο 13’ ο Κρέιτσι πρόλαβε σωτήρια τον Κουρτουά. Στο 18’ και στο 21’ τα σουτ των Ρίντιγκερ και Μιόβσκι πέρασαν μόλις έξω ενώ στο 33’ ο Γκατσανίγκα έβγαλε το σουτ του Ντίαθ και στο 36’ ο Μπέλινγκχαμ με δυνατό σουτ από το πέναλτι έγραψε το 0-1.
H Ρεάλ μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι στην επανάληψη και στο 47’ το πλασέ του Εμπαπέ έφυγε μόλις έξω ενώ στο 51’ ο Γκατσανίγκα είπε όχι σε σουτ του Τσουαμενί αλλά στο 54’ ο Μπέλινγκχαμ έβγαλε κάθετα στον Γκιουλέρ κι εκείνος έφυγε απέναντι στον Γκατσανίγκα και τον νίκησε για το 0-2.
Στο 60ο λεπτό ο Κουρτουά απέκρουσε το σουτ του Ασπρίγια και στην κόντρα ο Εμπαπέ με διαγώνιο σουτ από δεξιά έκανε το 0-3. Στο 74’ ο Γκατσανίγκα σταμάτησε εντυπωσιακά τον Κιλιάν Εμπαπέ, όπως έκανε και ο Κουρτουά με τον Ασπρίγια στο 79’. Στο 87’ ο Βέλγος απέκρουσε και το δυνατό σουτ του Ντανζουμά.
Οι «κιτρινόμαυροι» έλυσαν τη συνεργασία τους με τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό, ενώ πολύ δύσκολα θα προλάβει το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Βόλο και ο Μισεουί.