Γάζα: Η ισπανική ΜΚΟ Open Arms αναστέλλει τη δραστηριότητά της – «Απαιτούμε απαντήσεις και απόδοση ευθυνών»
«Απαιτούμε απαντήσεις και απόδοση ευθυνών για αυτή την απαράδεκτη επίθεση», τόνισε ο διευθυντής της Open Arms, αναφερόμενος στη δολοφονία από το Ισραήλ των εργαζομένων στη WCK.
Η ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση Open Arms, η οποία είχε ναυλώσει μαζί με τη World Central Kitchen (WCK) το πρώτο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια το οποίο έφθασε στη Λωρίδα της Γάζας από την Κύπρο μέσω ειδικού θαλάσσιου διαδρόμου, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως αναστέλλει τη δραστηριότητά της στον παλαιστινιακό θύλακο, μετά τους θανάτους επτά εργαζομένων της WCK σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό τη Δευτέρα (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Yiannis Kourtoglou).
«Απαιτούμε απαντήσεις και απόδοση ευθυνών για αυτή την απαράδεκτη επίθεση», τόνισε ο διευθυντής της Open Arms, ο Οσκαρ Καμπς, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της ΜΚΟ.
Διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις προειδοποίησαν ξανά πως είναι σχεδόν αδύνατο να εργαστούν στη Γάζα
Οι εργαζόμενοι της αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης WCK πήγαιναν να ξεφορτώσουν ανθρωπιστική βοήθεια από δεύτερο πλοίο που αναχώρησε από την Κύπρο όταν η οχηματοπομπή τους δέχθηκε την επίθεση τη Δευτέρα στη Λωρίδα της Γάζας.
Ενώ το δεύτερο πλοίο της Open Arms επέστρεψε προχθές Τετάρτη στο κυπριακό λιμάνι της Λάρνακας, «η αποστολή στον ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Λωρίδα της Γάζας μαζί με τη World Central Kitchen αναστέλλεται», μετά την επίθεση που υπέστη η αυτοκινητοπομπή, εξήγησε η ισπανική οργάνωση, χαρακτηρίζοντας τον βομβαρδισμό της «αδιανόητη» ενέργεια.
Η Open Arms και η WCK συνεργάστηκαν για να δημιουργηθεί θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος μέσω του οποίου παραδόθηκαν 200 τόνοι τροφίμων από την Κύπρο στις ακτές της Λωρίδας της Γάζας στο πρώτο ταξίδι, στα μέσα Μαρτίου.
Μετά τον βομβαρδισμό της οχηματοπομπής της, η WCK, που διένειμε καθημερινά γεύματα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη δραστηριότητά της εκεί.
«Λάθος»
Οι ισραηλινές στρατιωτικές και πολιτικές αρχές έκαναν λόγο για «λάθος» που «δεν έπρεπε να γίνει».
Διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις προειδοποίησαν ξανά χθες Πέμπτη πως είναι σχεδόν αδύνατο να εργαστούν στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς οδεύει να κλείσει έξι μήνες και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του παλαιστινιακού θυλάκου (2,4 εκατ.) αντιμετωπίζει κίνδυνο να λιμοκτονήσει, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Πηγή: ΑΠΕ
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ο Μπόρζες αποθέωσε τον Ιωαννίδη μετά από το Μπενφίκα – Σπόρτινγκ
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442