Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Θα επιτρέψει «προσωρινά» παραδόσεις βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ: Θα επιτρέψει «προσωρινά» παραδόσεις βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

Η κυβέρνηση πολέμου του Ισραήλ ενέκρινε τη «λήψη άμεσων μέτρων για ν’ αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια» προκειμένου ν’ «αποφευχθεί ανθρωπιστική κρίση» στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ θα επιτρέψει «προσωρινά» παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο πληθυσμός αντιμετωπίζει κίνδυνο λιμού, μέσω του λιμένα Ασντότ και του σημείου διέλευσης Ερετς (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters), αναφέρει δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα Παρασκευή οι υπηρεσίες του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ζητήσει από το Ισραήλ να επιτρέψει μια «θεαματική αύξηση» της βοήθειας

Η κυβέρνηση πολέμου ενέκρινε τη «λήψη άμεσων μέτρων για ν’ αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια» προκειμένου ν’ «αποφευχθεί ανθρωπιστική κρίση» και να «εξασφαλιστεί η συνέχιση» των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον παλαιστινιακό θύλακο, κατά την ανακοίνωση των υπηρεσιών του πρωθυπουργού Νετανιάχου που δημοσιοποιήθηκε ώρες μετά τη συνδιάλεξή του με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Λίγο νωρίτερα στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι, ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios κατά το οποίο η κυβέρνηση του Ισραήλ ενέκρινε το άνοιγμα του Ερετς ώστε ν’ αυξηθεί η ποσότητα της βοήθειας που παραδίδεται μέσω χερσαίων οδών, σχολίασε πως, αν αληθεύει, πρόκειται για ευπρόσδεκτη είδηση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ανοιγμα νέων σημείων

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε ζητήσει χθες από το Ισραήλ να επιτρέψει μια «θεαματική αύξηση» της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζοντας ότι θέλει να διαπιστώσει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων «τις επόμενες ώρες και ημέρες».

«Αυτό που περιμένουμε και ελπίζουμε να δούμε τις επόμενες ώρες και ημέρες είναι μια θεαματική αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας, το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης, τη μείωση της βίας εναντίον αμάχων και φυσικά των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις», είπε ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Sports in

Παράταση σε πληρωμές φόρων που έληγαν στις 30 Απριλίου

Παράταση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων, ΦΠΑ, τελών και βεβαιωμένων οφειλών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024