Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λωρίδα της Γάζας: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να λάβει επειγόντως συγκεκριμένα μέτρα στον θύλακα

Λωρίδα της Γάζας: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να λάβει επειγόντως συγκεκριμένα μέτρα στον θύλακα

«Αυτό που περιμένουμε και ελπίζουμε να δούμε τις επόμενες ώρες και ημέρες είναι μια θεαματική αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας, το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης, τη μείωση της βίας εναντίον αμάχων»

Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από το Ισραήλ να επιτρέψει μια «θεαματική αύξηση» της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζοντας ότι θέλει να διαπιστώσει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων «τις επόμενες ώρες και ημέρες».

«Αυτό που περιμένουμε και ελπίζουμε να δούμε τις επόμενες ώρες και ημέρες είναι μια θεαματική αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας, το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης, τη μείωση της βίας εναντίον αμάχων και φυσικά των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις», είπε ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Το τηλεφώνημα Μπάιντεν – Νετανιάχου

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε την εντονότερη επίπληξή του στο Ισραήλ από το ξέσπασμα του πολέμου με τη Χαμάς, προειδοποιώντας τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι η πολιτική της Ουάσινγκτον θα εξαρτηθεί από το εάν θα ληφθούν άμεσα «συγκεκριμένα μέτρα» για την προστασία των αμάχων και των εργαζομένων σε αποστολές για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις απειλές του Ιράν εναντίον του Ισραήλ

Ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι η επίτευξη άμεσης εκεχειρίας είναι απαραίτητη για την σταθεροποίηση και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως και για την προστασία των αμάχων. Προέτρεψε μάλιστα τον ισραηλινό πρωθυπουργό να ζητήσει από τους διαπραγματευτές του να συνάψουν συμφωνία το συντομότερο δυνατό, ώστε να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατά η Χαμάς.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις απειλές του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, με τον Μπάιντεν να διαβεβαιώνει τον Νετανιάχου για την σθεναρή υποστήριξη της Ουάσινγκτον απέναντι στις απειλές της Τεχεράνης, όπως τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024