Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ΗΠΑ δίνουν πάνω από 2.000 βόμβες στο Ισραήλ

Οι ΗΠΑ δίνουν πάνω από 2.000 βόμβες στο Ισραήλ

Όπως αποκάλυψε το CNN, η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε –πριν το χτύπημα στο ανθρωπιστικό κονβόι- τη μεταφορά περισσότερων από 2.000 βομβών στο Ισραήλ.

Τη θετική έγκριση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη προσθήκη 2.000 αμερικανικών βομβών στο οπλοστάσιο του Ισραήλ εξασφάλισε τις προηγούμενες ημέρες ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Όπως αποκαλύπτει το CNN επικαλούμενο πρόσωπα που γνωρίζουν τη συμφωνία, η κυβέρνηση Μπάιντεν έδωσε το πράσινο φως για τη μεταφορά πάνω από 1.000 βομβών των 500 λιβρών και πάνω από 1.000 βομβών μικρής διαμέτρου στο Ισραήλ, δίνοντας ανάσα στο Ισραήλ που συνεχίζει την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, το Ισραήλ κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη έγκριση για τη χορήγηση των βομβών πριν σημειωθεί η πολύνεκρη επίθεση εναντίον της οργάνωσης βοήθειας World Central Kitchen που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι.

Οι ΗΠΑ φαίνεται πως έδωσαν την έγκριση για τη μεταφορά περισσότερων από 2.000 βομβών πριν γίνει η επίθεση εναντίον της οργάνωσης βοήθειας World Central Kitchen

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει τη δυνατότητα να αναστείλει οποιαδήποτε έγκριση ακόμη και εκ των υστέρων, κάτι που, δεδομένων των συνθηκών, θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον θα εξέταζε» σημείωσε ο Τζος Πολ, πρώην εργαζόμενος στο γραφείο Πολιτικών – Στρατιωτικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δεν περιορίζεται η βοήθεια στο Ισραήλ

Σύμφωνα με το CNN, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να περιορίσει ή να θέσει όρους στη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τζο Μπάιντεν, δήλωσαν δημοσίως ότι το Ισραήλ δεν έκανε αρκετά για την προστασία των αμάχων καθ’ όλη τη διάρκεια του εξάμηνου πολέμου με τις δυνάμεις της Χαμάς.

«Έχουμε μια μακροχρόνια δέσμευση για την ασφάλεια του Ισραήλ και για να βοηθήσουμε να διασφαλιστεί η ικανότητά του να αμυνθεί», είχε δηλώσει πρόσφατα και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, απαντώντας για τις μεταφορές αμερικανικών όπλων στο Ισραήλ.

Για να υποστηρίξει την απόφαση χορήγησης αυτών των όπλων, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανέφερε ότι τα όπλα και τα συστήματα που ζήτησε το Ισραήλ από τις ΗΠΑ σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αρκετά «παλιά» και έχουν σκοπό να ενισχύσουν την αυτοάμυνα του Ισραήλ.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024