Καλλιτέχνες: Στήριξη του αγώνα των φοιτητών – Συμμετοχή στο Πανελλαδικό Πανεκπαιδευτικό Συλλατήριο
»Η δημόσια παιδεία ολοένα και φτωχαίνει, υποχρηματοδοτείται, διαλύεται», σύμφωνα με την Π.Ο.Θ.Α.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας σε όλη τη χώρα ενάντια στην απαξιώση των Δημοσίων Πανεπιστήμιων και την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Η ανακοίνωση
«Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος σε όλη την Ελλάδα.
Για την Αθήνα, συγκέντρωση στο Πανελλαδικό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12:00 στα Προπύλαια (πεζόδρομος Κοραή).
Συμμετέχουμε στον αγώνα όλων των φοιτητικών συλλόγων και όλων των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας για να μην δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια και να μην επέλθει περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε ζήσει τα αρνητικά αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων των υποδομών της υγείας, του ρεύματος, των σιδηροδρόμων, του νερού. Τώρα με τον πιο καθαρό τρόπο, βλέπουμε και την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης και της ταυτόχρονης αποσάθρωσης της αξίας των τίτλων σπουδών, όπως είδαμε πρόσφατα, μέσω του ΠΔ 85/2022, με την σκόπιμη υποτίμηση των πτυχίων των καλλιτεχνικών σχολών.
Η δημόσια παιδεία ολοένα και φτωχαίνει, υποχρηματοδοτείται, διαλύεται.
Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας, γιατί η παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού.
- Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
- Όχι στην καταστρατήγηση και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.
- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες.
Η Παιδεία δεν είναι εμπόρευμα
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442