Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ΜΑΤ χτυπάνε φοιτητές, οι αγρότες τη γροθιά στο τραπέζι, η οργή κόκκινο, στο Μαξίμου ας χτυπήσουν ξύλο

Τα ΜΑΤ χτυπάνε φοιτητές, οι αγρότες τη γροθιά στο τραπέζι, η οργή κόκκινο, στο Μαξίμου ας χτυπήσουν ξύλο

Όταν σε φοιτητές και αγρότες βλέπεις τον μεγάλο εχθρό ετοιμάσου να δεις και τον Μεγάλο Θυμό μονολογούσε σοφός γέροντας. Εκεί να δεις γλέντι, όχι σαν αυτό στη Βουλή για τον γάμο ομοφύλων (#τι ψηφίσατε ρε....)

Τα όργανα

«Αρχισαν τα όργανα, το μπουζούκι εργάζεται…». Όχι αυτό είναι από άλλο έργο. Αλλά τα όργανα έτσι κι αλλιώς άρχισαν. Της ΕΛ.ΑΣ. όμως! Και συγκεκριμένα τα ΜΑΤ – όπως σας ενημέρωσα χθες. Ήταν θέμα χρόνου για να αντιμετωπιστούν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις. Και το πηγαίνουν γύρω – γύρω. Δηλαδή ξεκίνησαν από την περιφέρεια, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Θα χτυπήσουν τις περιφερειακές κινητοποιήσεις και θα δουν – τον δρόμο φυσικά πόσο γεμάτος είναι … – κι αν «τους παίρνει» θα επιχειρήσουν να καταστείλουν την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Εμποδίζουν

Το επιχείρημα είναι κλασικό: εμποδίζουν τους φοιτητές που θέλουν να δώσουν εξετάσεις! Οι απεργοί εμποδίζουν αυτούς που θέλουν να δουλέψουν και οι διαδηλωτές εμποδίζουν αυτούς που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους. Πρόκειται για το ίδιο επιχείρημα – σε διάφορες παραλλαγές – που χρησιμοποιείται από την εποχή που ξεκίνησε η πολιτική και συνδικαλιστική χειραφέτηση των «από κάτω»!

Σήμερα!

Με τους αγρότες τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Τα «ψεκάσματα» και οι προσαγωγές δεν είναι εύκολη υπόθεση! Δεν ξέρω αν τελικώς θα επαναληφθούν και στην Ελλάδα σκηνές από το Παρίσι και το Βερολίνο ή απλώς οι αγρότες των «μπλόκων» θα περιοριστούν στο «άνοιξε – κλείσε» των εθνικών δρόμων. Σήμερα είναι η ημέρα των αποφάσεων και θα μάθουμε….

Συνάντηση;

Όπως δεν ξέρω αν τελικώς εκπρόσωποι των αγροτών θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη . Και τούτο διότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης ήταν σαφής: δεν πρόκειται να γίνει καμία επιπλέον δημοσιονομική παραχώρηση. Και οι αγρότες προ ημερών είχαν δηλώσει πως δεν σκοπεύουν να κάνουν συνάντηση για την χειραψία!

Ο κ. Β. Μεϊμαράκης

Βέβαια την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενο το Μέγαρο Μαξίμου – κι έρχονται και ευρωεκλογές… – έστειλε στη Θεσσαλία τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, veritable δεξιό, να συνομιλήσει με τους αγρότες και να τους πείσει να πάρουν ότι τους έχουν δώσει και «να πάνε στην ευχή της Παναγίας». Γιατί δεν υπάρχουν άλλα για να δώσουν! Ως εκ τούτου….

Αδεια…

Κι ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν τις αποφάσεις της κρίσιμης σύσκεψης όλων των «μπλόκων», στη Βουλή, στη σχετική επιτροπή, έχει αρχίσει η συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Μία συζήτηση … χαρά Θεού! Στα έδρανα πάντως της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να έχει πέσει … περονόσπορος! Τρεις κι κούκος….

Επίθεση

Η περιορισμένη παρουσία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ήταν ένα από τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την χθεσινή συζήτηση. Το δεύτερο στοιχείο – που επιβεβαιώνει όσα σας έχω πει τις τελευταίες ημέρες – ήταν η σφοδρή επίθεση και σε γλώσσα … μαρξιστική, δηλαδή μιλούσε με βάση τις «γραφές», του βουλευτή της «Νέας Αριστεράς» κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου προς το ΚΚΕ.

Παρόντες!

Και ο Μαρξ και ο Ένγκελς ήταν … παρόντες στις επικρίσεις που εκτόξευσε ο κ. Τζανακόπουλος. Θέλοντας να αποδείξει πως το ΚΚΕ με την θέση που έχει στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών βρίσκεται εκτός μαρξιστικής θεωρίας. Δεν ξέρω αν θα το βάλει ο βουλευτής της «Νέας Αριστεράς» σε βιντεάκι για να το διακινήσει μέσω του youtube….

Σχέδιο

Γιατί το λέω αυτό; Διότι όπως σας έχω εξηγήσει η «Νέα Αριστερά» διεκδικεί τον «επαναπατρισμό» των – δημοσκοπικά – μετακινηθέντων αριστερών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς το ΚΚΕ. Και επιχειρεί να προκαλέσει με κάθε τρόπο τα πολιτικά τους αντανακλαστικά. Λάβετε μάλιστα υπόψη πως σύμφωνα με μία τελευταία μέτρηση το 67% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ είναι υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Και για τον νεοσυγκροτηθέντα σχηματισμό η επιστροφή ισοδυναμεί με οξυγόνο επιβίωσης!

Ο Εωσφόρος

Το πιο ωραίο όμως είναι αυτό που είπε ο βουλευτής της «Νίκης» κ. Νίκος Παπαδόπουλος – είναι ο γνωστός που είχε καταγγείλει τους … καλικάντζαρους την προηγούμενη φορά, θυμάστε; – ότι «οι νόμοι όπως τους έθεσε η Τριαδική αρχή δεν μπορούν να καταπέσουν από εωσφορικά νομοσχέδια. Το νομοσχέδιο του σκότους μας γυρίζει αιώνες πίσω». Ο Εωσφόρος, όπως αντιλαμβάνεστε ήταν … παρών στη συνεδρίαση, μέσω του νομοσχεδίου! Δεν φάνηκε πάντως να έχει το θυμιατό μαζί του. Νομίζω πως ήταν παράλειψη…

Οι τρεις…

Θα έχετε ενδεχομένως πληροφορηθεί ότι σχεδιάζεται μία εκδήλωση – στο θέατρο «Αλφα» στις 13 Φεβρουαρίου – με ομιλητές την κυρία Εφη Αχτσιόγλου από τη «Νέα Αριστερά», τον κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τον κ. Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Εχει ένα μικρό παρασκήνιο αρκούντως δηλωτικό των προθέσεων των ομιλητών….

Ξέμειναν

Αρχικά οι τρεις ομιλητές απευθύνθηκαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και ζήτησαν – για να μην υπάρχουν, που θα υπάρξουν, παρεξηγήσεις – την εκδήλωση να την πάρει πάνω της η εφημερίδα. Αρχικά η διεύθυνση της το δέχτηκε. Εν συνεχεία όμως άλλαξε απόφαση δήλωσε πως θα είναι «χορηγός επικοινωνίας». Μέχρι εκεί. Ετσι ξαφνικά βρέθηκαν εκτεθειμένοι και ο κ. Χριστοδουλάκης – που ως «παιδί» του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και πρώην γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, φέρεται να είναι «εν δυνάμει» δελφίνος του κ. Νίκου Ανδρουλάκη – αλλά και ο κ. Τεμπονέρας, ο οποίος έχει προκαλέσει την μήνιν της Κουμουνδούρου. Λέγεται μάλιστα θα δεχθεί δημόσιες επιθέσεις επ΄ αυτού!

Παρασκήνιο

Μου είπαν όμως ότι το «παιχνίδι» το έστησαν η κυρία Αχτσιόγλου και ο κ. Τεμπονέρας, οι οποίοι διατηρούν μεταξύ τους εξαιρετικές σχέσεις. Θυμάστε που στην τελευταία φάση πριν την διάσπαση ήταν μαζί της, αλλά την τελευταία στιγμή έμεινε, γιατί ξεκαθάρισε το εσωκομματικό τοπίο που τον εξυπηρετούσε. Ο κ. Χριστοδουλάκης ενεπλάκη εκ των υστέρων και πρέπει τώρα να αποδείξει στον κ. Ανδρουλάκη ότι δεν είναι «ελέφαντας»….

Την επόμενη μέρα

Επί της ουσίας το αντικείμενο της εκδήλωσης είναι η επόμενη ημέρα μετά από τις ευρωεκλογές, δεδομένου ότι και οι τρεις έχουν προεξοφλήσει πως τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της κεντροαριστεράς θα … «πάνε περίπατο»! Ως εκ τούτου βάζουν υποθήκη να «ανοίξει το παιχνίδι» με αυτούς ως πρωταγωνιστές. Πρόκειται για σχέδια επί χάρτου, που βασίζονται σε δημοσκοπικά ευρήματα. Και φυσικά όσον αφορά τη «Νέα Αριστερά» όχι μόνο βρίσκεται στις συζητήσεις για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς, αλλά «διώχνει» και την «ρετσινιά» του «αντιπασοκισμού», όπως σας έχω ενημερώσει!

Ο κ. Δημήτρης Κουρέτας

Εχω την εντύπωση πως όχι μόνο με την Δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα, αλλά και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, το Μέγαρο Μαξίμου έχει μπλέξει. Και μάλιστα στα γερά! Χθες έκανε ανάρτηση υποβάλλοντας στην κυβέρνηση 10 ερωτήματα, στα οποία φυσικά και ζητά απαντήσεις. Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να πάρει απαντήσεις. Αυτός όμως πλέον τα έχει θέσει!

Το Σάββατο

Και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει το Σάββατο – μεταξύ των άλλων – με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανο Κασσελάκη, στη διάρκεια του δεύτερου περιφερειακού συνεδρίου που διοργανώνει η Κουμουνδούρου στη Λάρισα. Με ένα εξαιρετικό κείμενο ο Κουρέτας θέτει το οικονομικό πρόβλημα της Θεσσαλίας «επί τάπητος». Επί της ουσίας έρχεται αρωγός των αγροτικών αντιδράσεων στην περιοχή, θέλοντας να τονίσει ότι οι αγρότες δεν είναι μόνοι τους και το πρόβλημα αφορά όλη την περιφέρεια. Αγοραστό λένε και κλαίνε στο Μέγαρο Μαξίμου….

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024