Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κυριάκος δίνει κλώτσο στην ανέμη και γράφει στον Economist, οι αγρότες στην κοροϊδία έτοιμοι να γράψουν ιστορία

Ο Κυριάκος δίνει κλώτσο στην ανέμη και γράφει στον Economist, οι αγρότες στην κοροϊδία έτοιμοι να γράψουν ιστορία

Παραδοσιακοί δεξιοί, κεντροδεξιοί, κεντρώοι, κεντροαριστεροί είναι κεφάτοι... ψηφίσαν Μητσοτάκη. Αν ο Economist ήξερε να βγάζει τίτλους αυτός έπρεπε να είναι στο advertorial (κείμενο εν είδει διαφημιστικής καταχώρισης).

Απόδραση

Δεν είναι κακή η απόδραση από την πραγματικότητα. Μερικές φορές είναι ακόμη και αναγκαία, ώστε «επανερχόμενος» να δει κανείς τα πράγματα που τον αφορούν πιο ψύχραιμα και με «ξεκούραστο μάτι». Όταν όμως παρουσιάζεις μία εικόνα βασιζόμενος σε «αφαιρέσεις» ή ακόμη και σε διαγραφή όλων των αποχρώσεων ή ακόμη και των άλλων «χρωμάτων», τότε η εικόνα είναι ψευδής. Κι απλά κοροϊδεύεις τον κόσμο που σε παρακολουθεί ή σε διαβάζει….

Αφαιρέσεις

Το άρθρο του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον αγαπημένο του «Economist» βρίθει «αφαιρέσεων» και διαγραφών. Όπως επί παραδείγματι το περίφημο «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, με το οποίο χρηματοδοτήθηκε η περίοδος της διετούς καραντίνας. Και για το οποίο έγιναν «μαλλιά κουβάρια» – κι όχι μόνο μία φορά – στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ!

Το «μαξιλάρι»

Τα «υπερπλεονάσματα» και το «μαξιλάρι» της εποχής του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, ήταν αυτά που οδήγησαν και στην ήττα του 2019. Σε ένα μάλιστα βαθμό η οικονομική διαχείριση της περιόδου 2015 – 2019 ήταν αυτή που οδήγησε στην καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Σε κάθε περίπτωση συνετή – πέραν του δέοντος – και ανέφελη σκανδάλων!

Από εκεί…

Από εκεί ακριβώς πήρε την σκυτάλη ο κ. Μητσοτάκης για να εφαρμόσει την θαυμάσια οικονομική πολιτική του, για την οποία είναι … υπερήφανοι οι πολίτες, σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία όλων των δημοσκοπήσεων!

Απίθανο

Πείτε μου, ρε παιδιά αν έχετε τον Θεό σας, αυτό το πιστεύει; «Η νίκη μας έδειξε ότι ήταν δυνατό να περιορίσουμε τα περιθώρια των λαϊκιστών, διατηρώντας ευχαριστημένους τους παραδοσιακούς δεξιούς και κεντροδεξιούς ψηφοφόρους μας και επιπλέον διευρύνοντας την απήχηση του κόμματός μας στους Έλληνες που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι ή ακόμη και κεντροαριστεροί». Ελεος!!!

Το κόστος δανεισμού

Αμ΄ το άλλο ότι «πρέπει να εξηγήσεις γιατί, παραδείγματος χάρη, η επενδυτική βαθμίδα δεν συνδέεται μόνο με την ικανοποίηση των απαιτήσεων των αγορών, σημαίνει χαμηλότερο κόστος δανεισμού για τα στεγαστικά δάνεια των πολιτών». Ναι, μα τω Θεώ, έτσι ακριβώς έγραψε!

Λεπτομέρειες

Το γεγονός ότι οι δανειολήπτες στεγαστικών δανείων – και αναφέρομαι στους ενήμερους! – έχουν επιβαρυνθεί μηνιαίως με μερικές εκατοντάδες ευρώ επιπλέον, είναι μικρή λεπτομέρεια! Στην περίπτωση αυτή ισχύει αυτό που λένε «μην αφήσεις την πραγματικότητα να σου χαλάσει μία ωραία ιστορία…»

Καταπληκτικό

Γράφει πολλά ωραία, αλλά ένα εξ αυτών είναι ακόμη πιο καταπληκτικό. Αναφέρει πως «τα ακροδεξιά κόμματα πήραν ποσοστό 12%, αλλά αυτή η επίδοση ήταν παρασάγγας ασθενέστερη από ό,τι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες». Κατ΄ αρχήν η ακροδεξιά δεν πήρε 12%, αλλά 12,82% και τον Ιούνιο αυξήθηκε έναντι του Μαΐου κατά 190.000 ψήφους. Επίσης η Νέα Δημοκρατία έχασε 292.000 ψήφους. Δηλαδή τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσο τα παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκης!

Ανόητοι

Σας ανέφερα μόνο τρία αποσπάσματα απ΄ αυτό το … «δοκίμιο περί λαϊκισμού» – δεν είναι δυνατόν να ανασκευάσω όλο το άρθρο – για να σας δείξω ότι ο άνθρωπος αν δεν βρίσκεται σε ένα «παράλληλο σύμπαν» τότε κοροϊδεύει τους «κουτόφραγκους». Διότι τους θεωρεί ανόητους….

Πανηγύρια…

Τώρα ότι το γεγονός ότι οι αγρότες στα μπλόκα παρακολουθώντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, άρχισαν να … πανηγυρίζουν και να κορνάρουν χαρούμενοι με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, δυστυχώς διαψεύδεται εγκύρως! Λέξη δεν είπε για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τις καταστροφές! Και χαρακτηριστική ένδειξη της αντίδρασης των αγροτών μόλις τελείωσε η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή είναι η αναφορά τους πως «αρχίζει τώρα ο αγώνας»!

Γρήγορα

Ετσι είναι βέβαιο ότι δύσκολα θα φύγουν τα τρακτέρ από τις εθνικές οδούς. Και στο επόμενο διάστημα θα έχουν ένα déjà vu παλαιότερων αγροτικών κινητοποιήσεων. Όμως πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο επόμενο διάστημα, αν θα εκτραχυνθεί, αν θα υπάρξει καταστολή ή συγκρούσεις, δεν το γνωρίζω. Αλλά δεν θα αργήσει να φανεί….

Ο κ. Νίκος Παππάς

Στα «υψηλά» του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η κατάσταση βρίσκεται σε πρόσκαιρη ύφεση. Τα «σπαθιά μπήκαν στα θηκάρια» για μία ακόμη φορά. Και με οξυμένα τα πνεύματα δεν είναι δύσκολο να ξαναβγούν. Ο κ. Νίκος Παππάς – μου λένε – χαμογελάει πονηρά, αλλά επιμένει να αγνοεί αυτό που λένε ορισμένοι παλιοί πως ένα κακό αποτέλεσμα στις επόμενες ευρωεκλογές δεν θα καταστρέψει μόνο το πολιτικό μέλλον του προέδρου του κόμματος κ. Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και το ίδιο το κόμμα!

Στα μπλόκα

Ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, θα επισκεφθεί την Agrotica, τα αγροτικά μπλόκα και την Καστοριά. Η ανακοίνωση των οκτώ μέτρων και η συμβολική κίνηση της επίσκεψης στα μπλόκα, επιχειρεί να κάνει «μία νέα αρχή» με την τάξη των αγροτών – δεδομένου ότι η σχέση του κόμματος με την συγκεκριμένη κατηγορία έχει διαρραγεί. Τους «κλείνει το μάτι», αλλά δεν γνωρίζω αν θα ανταποκριθούν. Χρειάζεται πολύ προσπάθεια….

Φλέρτ

Εν τω μεταξύ έχει ενδιαφέρον το «φλερτ» που βρίσκεται σε εξέλιξη – και σε «πλατωνική» ακόμη μορφή, μόνο προθέσεις εκατέρωθεν έχουν εκδηλωθεί – μεταξύ του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και της «Νέας Αριστεράς». Πρωτίστως έχουν έναν κοινό εχθρό, τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον κ. Κασσελάκη. Αυτός είναι ο «ενοποιητικός» παράγοντας. Είναι η κλασική αρχή: ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου!

Η «ρετσινιά»

Από εκεί και μετά η «Νέα Αριστερά», η οποία βρίσκεται σε κατάσταση κομματικής συγκρότησης, έφυγε από την Κουμουνδούρου με την «ρετσινιά» του «αντιΠΑΣΟΚ» – κι όχι αδίκως! Μετά, λοιπόν, από την επίθεση προς το ΚΚΕ, από το οποίο επιχειρεί να επαναφέρει τους «αποσκιρτήσαντες» ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που θεωρεί πως είναι «δικοί της», προσπαθεί να διώξει την «αντιπασοκική ρετσινιά» που την βαραίνει και να βρει ένα modus vivendi με την Χαριλάου Τρικούπη.

Εχθρικές

Πόσο μάλλον που προσφάτως ο κ. Κασσελάκης επιτέθηκε στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη με την κατηγορία του «πολιτικώς εκβιαζόμενου», επιχειρώντας να σκληρύνει την στάση του κόμματος απέναντι στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και να περιορίσει – κατά το δυνατόν – τις διαρροές.

Ανιδιοτέλεια;

Αλλα κι η στάση της «Νέας Αριστεράς» δεν είναι τόσο «ανιδιοτελής». Προσπαθεί κι αυτή να αποσπάσει τους «απολωλότες» ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που έχουν στραφεί προς την Χαριλάου Τρικούπη. Οι «11» αφού σε πρώτη φάση διαπίστωσαν ότι δεν τους σηκώνει το κλίμα στην περιοχή του … «εξωκοινοβουλίου», και οι δημοσκοπήσεις τους έθεταν και εκτός Βουλής, άλλαξαν τακτική.

Επείγονται

Αρχισαν άρον – άρον να συγκροτούν τις τοπικές οργανώσεις και να προσπαθούν να επαναφέρουν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που είχαν αρχίσει να «βλέπουν» είτε αριστερότερα είτε δεξιότερα της Κουμουνδούρου. Και τούτο διότι στις ευρωεκλογές, αν κινηθούν με τα σημερινά ποσοστά, δεν θα έχουν τύχη.

Επιβίωση

Το μέτρο, λένε, πως είναι 4,56% για την εκλογή ευρωβουλευτή. Τα πράγματα είναι δύσκολα και ο συγκεκριμένος σχηματισμός «παίζει τα ρέστα του». Κι ούτε τυχαία είναι η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Αλέξης Χαρίτσης στη Βουλή για τους αγρότες της Θεσσαλίας – μετά την περιοδεία του!

Αντιδεξιά…

Αλλά κι ο κ. Ανδρουλάκης θεωρώντας πως δεν κινδυνεύει από τη «Νέα Αριστερά» δεν έχει κανένα λόγο να μην ανταποκριθεί στο «φλερτ». Του δίνει αντιδεξιό πρόσημο, ενισχύει την μετωπική του αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη – ρητορικά βεβαίως, διότι στις φοιτητικές συνελεύσεις είναι κατά των καταλήψεων, ενώ αντιθέτως ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο πανεπιστημιακός κ. Χάρης Δούκας είναι υπέρ! – και θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει εξ αριστερών ότι χάσει εκ δεξιών….

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024