Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φοιτητές κατηγορούνται για ληστεία, αγρότες οσονούπω για απληστία, πολίτες ψάχνουν αντίδοτο για την απελπισία

Φοιτητές κατηγορούνται για ληστεία, αγρότες οσονούπω για απληστία, πολίτες ψάχνουν αντίδοτο για την απελπισία

O Μητσοτάκης τραβάει το σκοινί με τους φοιτητές, δίνει χαρτζιλίκι στους αγρότες να πάρουν σκοινί να κρεμαστούνε, μην το δένεις σκοινί κορδόνι ότι θα είμαστε μαζί ακούει από τα «δεξιά της δεξιάς» του.

Ο Ζήκος κι ο Κιτσάρας

Η σκηνή είναι από το best seller του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, τον «Μπακαλόγατο». Μέσα στην μπακαλοταβέρνα ο Κιτσάρας (Νίκος Ρίζος) προσπαθεί να στείλει τον Ζήκο (Κώστας Χατζηχρήστος) να του πάρει τσιγάρα. Ο δεύτερος δεν είναι και τόσο πρόθυμος και προσπαθεί να τον δελεάσει.

Κιτσάρας: Φραγκάκι δικό σου βγήκε εδώ μια φορά.

Ζήκος: Δκό μ’, καταδκό μ’;

Κιτσάρας: Κατά δικό σου.

Ζήκος: Πάου μόνου κι μόνου επειδή βρίσκουμι σι οικουνουμικές δυσχέρειες. Ειδάλως δεν θα πάγαινα.

Παροχές τέλος!

Χθες ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Σκάι ανακοίνωσε πρόσθετη αποζημίωση από 5.000 ως 10.000 ευρώ σ΄ όσους αγρότες έχουν πληγεί από τον Daniel. Κι έτσι έκλεισε και ο κύκλος των παροχών – μαζί με την αναστολή της πληρωμής του ρεύματος για δύο χρόνια, που ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Θόδωρος Σκυλακάκης. Εδώκαμεν παιδιά….

Σοβαρότης…

Και για του λόγου το αληθές – εντελώς συμπτωματικά! – χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε σε ομιλία του πως «για εμάς η δημοσιονομική σοβαρότητα είναι αδιαπραγμάτευτη». Βέβαια στη Θεσσαλία γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων και θέλουν να δουν και τον πρωθυπουργό, αλλά όχι για την … χειραψία! Θέλουν να έχει «ζουμί» η συνάντηση. Φοβάμαι όμως ότι τζάμπα θα κάνουν το ταξίδι τους στην Αθήνα – αλλά καλό είναι αυτό να το διαπιστώσουν ιδίοις όμμασιν!

οταν στη κουβέντα μπαίνουν οι αγορές και οι ληστές,

Όχι εγώ κυρία, ο άλλος το έκανε…

Βέβαια ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν που βρίσκεται σε χειρότερη θέση από τον «δικό μας» – γιατί υπάρχει κίνδυνος να αποκλειστεί το Παρίσι και γι΄ αυτό έχει παρατάξει 15.000 αστυνομικούς – τα ρίχνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή φταίει για όλα, η «τρισκατάρατη» και όλα τα σχετικά. Διότι κινδυνεύει να καταστραφεί και ο «κλώνος» του, ο νέος πρωθυπουργός, πριν ακόμη … «ανθίσει». Κι είναι επιτυχία του Μακρόν είναι η … επέλαση της Μαρί Λεπέν. Είναι γεγονός πως η γαλλική ελίτ έχει πάθει «τεταρταίο πυρετό»!

Ληστεία!

Όμως η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη είχε πολλά πράγματα. Ακόμη και … ληστές! Ετσι παρομοίασε τους καταληψίες φοιτητές λέγοντας «είμαστε δέκα άτομα και αποφασίζουμε δημοκρατικά να πάμε να ληστέψουμε το διπλανό κατάστημα»! Και πρόσθεσε ότι «οι πρυτάνεις έχουν ευθύνη να ενημερώνουν για παράνομες πράξεις. Η κατάληψη είναι μια παράνομη πράξη. Δεν είναι κατ’ έθιμον ανεκτή». Προανήγγειλε ότι το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί ως το τέλος του Φεβρουαρίου. Πάντως αύριο διοργανώνεται νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι. Θάχει σημασία να δούμε πόση θα είναι αυτή την φορά η συμμετοχή….

Οι μαζικότερες

Θέλω όμως να σας ενημερώσω ότι οι χθεσινές γενικές συνελεύσεις των πανεπιστημιακών σχολών ήταν οι μαζικότερες που έγιναν στον τελευταίο γύρο των κινητοποιήσεων. Και σε αρκετές από αυτές συνεργάστηκαν – πρωτοφανές γεγονός – οι παρατάξεις της ΚΝΕ και των ΕΑΑΚ. Και σε όσες εξ αυτών δεν συμμετείχε η ΔΑΠ, την θέση κατά των καταλήψεων την στήριξε και την ψήφισε η ΠΑΣΠ. Ενώ σε ορισμένες σχολές με τους φοιτητές συμπαρατάχθηκαν και οι σύλλογοι των καθηγητών!

«Εμπρός!»

Κι ενώ φαίνεται πως ο μακρονισμός νοσεί και είναι κλινήρης, ο πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος επιμένει. «Εμπρός»! Ετσι θα λέγεται (;) το κόμμα που ανακοίνωσε χθες το βράδυ στην τηλεοπτική του συνέντευξη. Κινείται μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Άλλος ένας υποψήφιος για το κοινό του κέντρου. Ο ίδιος όμως είπε ότι δεν είχε πρόταση από την Νέα Δημοκρατία για να προσχωρήσει σ΄ αυτήν. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιες θα είναι οι επιδόσεις του νέου κόμματος στις ευρωεκλογές, αλλά όποιο ποσοστό κι αν αποσπάσει, είναι βέβαιο ότι θα … λείψει από τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη! Ο οποίος και ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους….

Η Σεγκολέν;

Η γαλλική πολιτική σκηνή έχει μακρά παράδοση γοητείας στους έλληνες πολιτικούς. Από την πρώτη μεταπολιτευτική περίοδο, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπως λεγόταν τότε είχε «φορέσει το κοστούμι» του Ντεγκώλ. Μέχρι την ελληνίδα Σεγκολέν – ποιος την θυμάται; – η οποία όμως τελικά είχε την τύχη του πολιτικού της ειδώλου….

Περί κορδονιών ο λόγος!

Στην προαναφερόμενη όμως συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης «την έπεσε» και στην αντιπολίτευση αντιστρέφοντας το λογοπαίγνιο που είχε εκστομίσει ο κ. Ανδρουλάκης – «δεν θα δέσω εγώ τα κορδόνια του Μητσοτάκη». Είπε χαρακτηριστικά ότι ««δεν φαντάζομαι να θέλετε να δέσω τα κορδόνια της αντιπολίτευσης ή να θεωρείτε ότι αυτό είναι δική μου ευθύνη»! Εντάξει η αντιπολίτευση δεν βρίσκεται στην καλύτερη φάση της. Αυτό είναι γνωστό. Αλλά σίγουρα αποτελεί έκπληξη η … σπαρασσόμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ετσι δεν είναι;

Παράδοση

Εν τω μεταξύ δόθηκε στη δημοσιότητα το κείμενο της Εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου που θα διαβαστεί στους ναούς όλης της χώρας την επόμενη Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου. Σας αναφέρω μόνο τον «πυρήνα» της αντίληψης που διέπει την Εγκύκλιο: «η χριστιανική παραδοσιακή οικογένεια αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά και σε αυτή την οικογένεια τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας τη μητρότητα και την πατρότητα, που θα είναι απαραίτητα στοιχεία στη μετέπειτα εξέλιξή τους». Νομίζω πως δεν απέχει από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ….

Και δυστυχείς

Πάντως δεν είναι όλοι … ευτυχισμένοι στη Νέα Δημοκρατία με την «μεταγραφή» της κυρίας Χριστοφιλοπούλου. Και μπορεί προχθές ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης να υπερασπίστηκε την «δεξιά ψυχή» του κόμματος και της κυβέρνησης, αλλά…. Αλλά υπάρχουν κι αυτοί που δεν έχουν πειστεί επ΄ αυτού.

Στο 4 – 0

Επί παραδείγματι ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος μιλώντας στο Action24 έκανε δύο πολύ ενδιαφέρουσες επισημάνσεις. Πρώτον, πως «Η πολιτική μήτρα αυτής της παράταξης είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει, είναι η πατριωτική, λαϊκή δεξιά. Όποιος αγνοεί το πολιτικό αξίωμα αυτής της παράταξης θα βρεθεί προ εκπλήξεων» – αυτή είναι μία γενική παρατήρηση. Δεύτερον, «η μία έκπληξη έγινε στις Περιφερειακές εκλογές. Όπου υπήρχε απέναντι στον επίσημο υποστηριζόμενο υποψήφιο περιφερειάρχη εκπρόσωπος της λαϊκής δεξιάς, η λαϊκή βάση της παράταξής μου ψήφισε τον δεύτερο και όχι τον πρώτο, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, με σκορ 4-0». Μάλιστα! Και θα έχει δρόμο αυτή η ιστορία….

Στηρίζει

Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνέβη το αναμενόμενο. Ο κ. Στέφανος Κασσελάκης έκανε την σχετική ανάρτηση στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων, γνωστοποιώντας και τις κομματικές θέσεις επί του θέματος. Πάντως δεν έχει γίνει γνωστό αν θα επισκεφτεί τα αγροτικά μπλόκα. Κατά τα άλλα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο εσωτερικό του κόμματος με τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις. Και τα μηνύματα όπως μου λένε – αντίθετα με αυτά των δημοσκοπικών ευρημάτων – είναι αισιόδοξα! Η συμμετοχή σε αρκετές περιπτώσεις υπερβαίνει και τις προσδοκίες των διοργανωτών. Όχι σε όλες τις περιοχές. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μικρότερη απ΄ ότι στο παρελθόν. Αυτά προκύπτουν από τις περιοδείες των κεντρικών κομματικών στελεχών. Ενδιαφέρον…

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024